BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YETİŞTİRİLEN KUŞKONMAZLAR HALK EGE ET REYONLARINDA

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Aydın çiftçisinin hizmetine sunduğu "Aydın Çiftçi Merkezi"nde yüksek değerli ürün üretimine devam ediliyor.
Haber Tarihi: 16.09.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun Aydin çiftçisinin hizmetine sundugu "Aydin Çiftçi Merkezi"nde yüksek degerli ürün üretimine devam ediliyor. Uygun bakim sartlariyla geçen subat ayinda erkenci hasat yapilan kuskonmazdan bu mevsimde de verim alindi. Kuskonmazlar Halk Ege Et marketlerinde tüketicilerin begenisine sunuldu.

"Aydin Çiftçi Merkezi"nde iki yil önce deneme üretimine baslanan kuskonmazlardan yüksek verim elde ediliyor. Aydin çiftçisine katma degeri yüksek ürünler kazandirmak için kurulan merkez bu misyonunu yerine getirmeye devam ediyor. Uygun ve dogru bakimla uzun süreli verim elde edilebilen kuskonmazin ekonomik degeri de oldukça yüksek. Kuskonmaz iç piyasada degerlendirilmesinin yani sira ihraç da ediliyor.

Üretimden elde ettikleri deneyimi isteyen çiftçilerle, kurum ve kuruluslarla paylasmaya hazir olduklarinin altini çizen Baskan Çerçioglu, merkezin Aydin tarimi için önemli bir görev üstlendigini belirtti.

|