BAŞKAN ÇERÇİOĞLU KARPUZLU’DA DEVE GÜREŞLERİNE KATILDI

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Karpuzlu Deve Güreşi Festivali’ne katıldı.
Haber Tarihi: 20.11.2016

Baskan Çerçioglu’nu alanin girisinde karsilayan Karpuzlu Belediye Baskani Tugrul Ozan, Baskan Çerçioglu’na deveci posusu ile sekiz köse deveci sapkasi hediye etti. Güres alanina alkislar esliginde gelen Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na Karpuzlu’lu vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Baskan Çerçioglu, Karpuzlu Belediye Baskani Tugrul Ozan ile birlikte arenada vatandaslari selamladi. Binlerce kisinin katilimiyla yapilan deve güreslerine Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden yaklasik 120 pehlivan deve istirak etti.

Deve güreslerinin ege yöresinin önemli bir kültürü oldugunu belirten Baskan Çerçioglu, “Deve güresleri bizimle bütünlesen geleneksel kültürümüzdür. Deve güresleri kültürümüzün yasatilmasi açisindan da önemli festivallerdir. Karpuzlu halkina bana göstermis oldugu ilgi içinde çok tesekkür ediyorum” dedi.