AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU, “AYDIN’DA KALKINMA KIRSALDAN, KIRSALDAKİ KADINDAN BAŞLAYACAK”

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından, yerel üreticiyi aracısız bir şekilde tüketici ile buluşturmak için hizmete açılan Çakırbeyli Köy Pazarına ziyaretlerine devam eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın’da kalkınmayı kırsaldan başlatacaklarını belirtti.
Haber Tarihi: 14.11.2016
|
Baskan Çerçioglu, “Kalkinmayi kirsaldan, kirsaldaki kadinimizdan baslatacagiz” dedi.
 
BASKANDAN SAKIZ KOYUNU MÜJDESI
Vatandaslarin yogun ilgisi esliginde Çakirbeyli Köy Pazarindaki sergileri tek tek gezerek pazar esnafi ile sohbet eden Baskan Çerçioglu, Çakirbeyli Köy Pazarinda satis yapan üreticilerin kadin agirlikli olmasinin kendisini çok mutlu ettigini ifade ederek, “Kalkinma kirsaldan, kirsaldaki kadindan baslar. Türk kadini çaliskan ve cefakardir, her seyin en güzeline layiktir” seklinde konustu. Çakirbeyli Köy Pazarinda birde müjde veren Baskan Çerçioglu, en verimli süt imkanini saglayan Sakiz Koyununu köyden mahalleye dönüsen yerlesim noktalarinda vatandaslara dagitacaklarini ifade ederek, “Tarim Daire Baskanligimiz tarafindan yürütülecek olan bu projeyle kirsala destegimizi arttirarak devam ettirecegiz. Sakiz koyunu projesi ile kirsaldaki ocaklarin ekonomisine destek saglayacagiz. Kalkinmayi kirsaldan baslatiyoruz” ifadelerini kullandi.
 
KADIN ÜRETICILERDEN BASKA ÇERÇIOGLU’NA TESEKKÜR
 Çakirbeyli Köy Pazarinda ürünlerini satan kadinlar adina, Baskan Çerçioglu’na kendilerine sunduklari imkan için tesekkür eden bir bayan üretici, “Bizde evimizin ekonomisine destek oluyoruz. Lise son sinifta okuyan çocugumun üniversite hazirligina bende ekonomik anlamda destek verebiliyorum. Bu benim için çok büyük mutluluk” seklinde konustu.
Çakirbeyli Köy Pazarinda sadece Çakirbeyli’deki üretici kadinlarin degil civar köylerden de üretici kadinlarin tezgah açtigini kaydeden Baskan Çerçioglu, “ Aydin kalkinacaksa kirsaldan baslayacaktir. Onun için kirsal diyoruz, kadinlar diyoruz. Türkiye’nin yüzde 50’si üretimin disinda kalirsa nasil kalkinacagiz. OECD ülkelerine baktigimizda kadinlarin istihdam orani çok yüksek. Bizde bunun için kadinlarimizin üretimin içinde olmasi adina zemin olusturmaya basladik. Çine Mutaflarda Çiçek Kooperatifi kurduk. Çalisanlarinin tümü kadin. Karacasu’da kurdugumuz mantar kooperatifi yine çalisanlarinin tümü kadin. Geçen yil 3 milyon çiçegimizi ön anlasma yaparak Mutaflardaki Çiçek Kooperatifimizden aldik. Hedefimiz Aydin il genelindeki tüm çiçek ihtiyacimizi Mutaflardan karsilamak. “ seklinde konustu.
Çakirbeyli Muhtari Mehmet Demir, Baskan Çerçioglu’nun artik Aydin degil tüm Türkiye’deki kadinlarin rol modeli oldugunu vurgulayarak, “Mahallemizin çehresi yatirimlar ve Köy Pazari ile degisti. Baskan Çerçioglu bizim Önderimiz, liderimizdir. Tüm Çakirbeyli halki ve özellikle kadinlarimiz adina tesekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
 
|