BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NDAN KAN BAĞIŞINA DESTEK

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kan bağışına destek verdi. Başkan Çerçioğlu, İtfaiye personelinin Türk Kızılay’ına kan bağışı nedeniyle İtfaiye Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti.
Haber Tarihi: 18.10.2016
|

“AYDIN ILININ HEDEFI AVRUPA ORTALAMASI”

Baskan Çerçioglu, Aydin’in her konuda oldugu gibi kan bagisinda da basarili bir il olduguna dikkat çekerek, “Kan bagisi herkesin sorumlulugunu yerine getirmesi gereken bir konudur. Aydin ili olarak konteynir kan bagisinda Türkiye’de birinci ve Avrupa ortalamasini da geçmek üzereyiz.  Zaten Aydin her konuda basarili bir ildir. Kan bagisinda hedefimiz Avrupa ortalamasi olan yüzde bes oranini yakalamak ve geçmek. Aydin halkini kan vermeye davet ediyorum” diye konustu.

Il genelindeki 400 itfaiye personelinin kan bagisinda bulundugunu söyleyen Itfaiye Daire Baskani Serdar Adanir “Itfaiye olarak yanginlarda halkin canini ve malini kurtarma gibi önemli bir görevi ifa etmenin yaninda sosyal sorumluluk projelerine de basladik. Bu kapsamda Kizilay ile is birligi yaparak kan bagisinda bulunduk” dedi.

KIZILAY’DAN BASKAN ÇERÇIOGLU’NA TESEKKÜR

Türk Kizilay Dernegi Aydin Sube Baskani Bekir Sitki Pekmezci, Baskan Çerçioglu’nun her zaman Kizilay’a  ve kan bagisina destek oldugunu belirterek, “Yanginlarda insanlara kurtarmak için mücadele eden itfaiye ekiplerimizin yine ayni duyarlilikla kan bagisinda bulunmalari bizleri sevindirdi. Su anda gelismis ülkelerde kan bagisi yüzde 5 civarinda, Türkiye'de bu durum yüzde 2,5 düzeylerinde, Aydin'da ise yüzde 4,5 dolaylarindadir. Eminim ki Avrupa ortalamasini Aydin insaninin duyarliligi sayesinde geçecegiz" diye konustu.

|