BÜYÜKŞEHİR 30 AĞUSTOS’U OPERA SANATÇILARIYLA KUTLADI

Aydın Büyükşehir Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutladı.
Haber Tarihi: 31.08.2016
|
Aydin Tekstil alaninda gerçeklestirilen 30 Agustos Zafer Bayrami programinda ilk olarak Aydin Büyüksehir Belediye Bandosu çesitli mars dinletileri çaldi. Bando dinletisinin ardindan alkislarla alana gelen Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na Aydinlilar yogun ilgi gösterdi. Yediden yetmise her yastan vatandas Baskan Çerçioglu ile fotograf çektirmek için birbiriyle yaristi.
 
“ÇOK SEVGILI CUMHURIYET DOSTLARI”
 
Açilis konusmasini yapmak için kürsüye gelen Baskan Çerçioglu, “Çok sevgili Cumhuriyet Dostlari” olarak diyerek sözlerine basladi. Baskan Çerçioglu, Türk tarihinin dönüm noktasinda kazanilan, bagimsiz Cumhuriyetimizin en önemli temeli olan Büyük Zaferin 94. yil dönümünün gurur ve heyecanini yasadiklarini belirterek, “30 Agustos tarihi bizim için çok daha özel bir anlam içerir. Esaret içinde, acinin ve fedakârligin eseridir Türkiye Cumhuriyeti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaslarinin Türk Ulusuna kazandirdigi, yigitlik destanidir Türkiye Cumhuriyeti.94 yil önce tek yumruk olarak iç ve dis ihanet odaklari ile, görülmemis fedakârliklarla mücadele eden Türk UlusuYa Istiklal, Ya Ölüm parolasi ile girdigi savastan basi dik, onurlu bir Ulus olarak çikmistir.Bugünde ayni inanç ve kararliliktayiz,Bagimsizligimiza göz diken kim olursa olsun.Bizim için, “Ya Istiklal, Yada Ölüm” vardir diyoruz. Basta Milli mücadelemizin lideri, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Onun silah arkadaslari olmak üzere, vatanimiz için cani pahasina görev yapan sehitlerimizi, gazilerimizi saygi rahmet ve minnetle aniyorum” diye konustu.
 
Konusmalarin ardindan Devlet Opera Balesi Sanatçilari Mehmet Yilmaz, Görkem Ezgi Yildirim, Hande Uçar, Aykut Çinar ve Murat Atak’in dinletisi Aydinlilari adeta büyüledi. Söylenen eserlere hep birlikte eslik eden Aydinlilar unutulmaz bir gün yasadi. Baskan Çerçioglu ve Aydin halki elinde Türk bayragi ile opera sanatçilarin eserlerine dinleti boyunca eslik etti. Programin ardindan Baskan Çerçioglu, Aydinlilarin ilgisi ve sevgi seli esliginde programdan ayrildi.
|