444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ CAN DOSTLARA SAHİP ÇIKIYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'ın 17 ilçesinde sokakta yaşayan can dostlar için 7 gün 24 saat çalışıyor.
Haber Tarihi: Wednesday, March 24, 2021

Aydin Büyüksehir Belediyesi, Aydin'in 17 ilçesinde sokakta yasayan can dostlar için 7 gün 24 saat çalisiyor. Kirsal alanlar dahil il genelinde belirli periyotlarla besleme faaliyetleri de yapilirken Büyüksehir Belediyesi'nin Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezlerinde sahiplendirmeler de araliksiz sürdürülüyor. "Satin alma, sahiplen" kampanyasiyla evini bir can dostla paylasmak isteyen tüm vatandaslari Büyüksehir Belediyesi'nin barinaklarina davet eden Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, simdiye kadar binlerce hayvani sahiplendirdiklerini söyledi.

Duyarli vatandaslarin ihbarlarinin da günün her saati degerlendirildiginin altini çizen Baskan Çerçioglu, en son bir sürücü tarafindan aracin ardindan sürüklenen köpegin de teslim alinarak gerekli kontrolleri yapildiktan sonra ayni aksam sahiplendirildiginin altini çizdi.

Vatandaslar sokak kedilerini her çarsamba kisirlastirabiliyor

Her hafta çarsamba günleri barinaga getirilen sokak kedilerini kisirlastirdiklarini belirten Baskan Çerçioglu, sokak kedilerini kisirlastirmak isteyen vatandaslari Büyüksehir Belediyesi'nin Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezlerine beklediklerini söyledi.

Veteriner hekimler can dostlar için görev basinda

Baskan Çerçioglu, sokakta yaralanan can dostlarin rehabilitasyonlarinin ve kisirlastirilmalarinin Büyüksehir Belediyesi'nin veteriner hekimleri tarafindan barinaklarda yapildigini ve iyilesinceye kadar da barinaklarda misafir edildiklerini belirtti. Baskan Çerçioglu, barinaga getirilen yarali, hasta veya kötü durumdaki can dostlarin ön muayenelerinin ve hastalik kontrollerinin uzman veterinerler tarafindan önce triaj odasinda yapildigini, daha sonra da konulan teshisle birlikte hayvanin tedavisine baslandigini söyledi.

Baskan Çerçioglu: Can dostlara sahip çikan herkese minnettariz

Aydin'da sadece vatandaslarin refahi ve mutlulugu için degil can dostlarin da mutlulugu için çalistiklarinin altini çizen Baskan Çerçioglu “Geçen bir yilda 2 bin 182 can dostumuz veteriner hekimlerimiz tarafindan kisirlastirildi. Bir taraftan da sahiplendirmelerimiz devam ediyor. Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin duyarliligina vatandaslarimiz da katki sunarak sahiplenmelerini rehabilitasyon merkezlerimizden yapiyor. En son bir sürücü tarafindan aracin pesi sira sürüklenen can dostumuza da ayni aksam duyarli bir vatandasimiz sahip çikti. Can dostlara sahip çikan tüm vatandaslarimiza minnettariz" ifadelerini kullandi.