444 40 09
« Geri Dön

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: DİDİMLİLERİN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN BÜYÜKŞEHİR GÖREV BAŞINDADIR

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Didim’in ihtiyaçları doğrultusunda bugüne kadar 115 milyon TL yatırım yaptı.
Haber Tarihi: Monday, March 22, 2021

Aydin Büyüksehir Belediyesi, Didim’in ihtiyaçlari dogrultusunda bugüne kadar 115 milyon TL yatirim yapti. Altyapi, yol yapim, tarimsal ve kültürel alanlarda sunulan destekler ile Didim’in çehresi degisti. Baskan Özlem Çerçioglu, “Didim’in ihtiyaçlarini gidermek ve gelecege daha güvenli bakmasi için yatirimlarimizi araliksiz olarak sürdürüyoruz.” dedi.

Tarihi, dogasi ve kültürel degerleri ile Aydin’in Akdeniz’e açilan kapilarindan, kumu altin, tarihi büyülü bir güzellige sahip olan Didim, Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin yatirimlari ile büyüyor ve güçleniyor.

Yaz aylarinda deniz turizmi, kis aylarinda ise kültür turizmi ile ön plana çikan Didim, ayni zamanda Türkiye Istatistik Kurumu'nun (TÜIK) 2020 yili Adrese Dayali Nüfus Kayit Sistemi Sonuçlarini göre Aydin’in nüfus artis hizi en yüksek olan ilçesi oldu.

Bu veriler kapsaminda kentin artan nüfusu ve özellikle yaz aylarinda yasanan yogunluk da göz önüne alinarak planli ve kimlikli bir kent insa etmek için çalisan Büyüksehir Belediyesi, Didim’e bugüne kadar 115 Milyon TL yatirim yapti.

211 km yol çalismasi yapildi

Hizmet odakli belediyecilik anlayisi ile hareket eden Aydin Büyüksehir; sorumluluk alanindaki bulvar ve caddelerde yollarin bakim, onarim ve yapim çalismalarini sürdürüyor. ABB Fen Isleri Dairesi Baskanligi’nca Didim’de bugüne kadar 211 km yol çalismasi yapildi. Didim’in dogal güzellige sahip yollarini konforlu ve güvenli hale getiren Büyüksehir ekipleri, sicak asfalt çalismalarina belirli bir plan dogrultusunda devam ediyor.

215 km altyapi hatti insa edildi

Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (ASKI) ekipleri gelisen Didim’in güçlü bir altyapiya sahip olmasi için araliksiz olarak çalisiyor. Bugüne kadar toplam 215 km hat çalismasi yapan ASKI; 80 km içme suyu hat çalismasi, 135 km yagmur suyu hat çalismasi yapti ve 38 adet sondaj gerçeklestirdi.

Bunlarla birlikte Didim’de ASKI’nin büyük projeleri de devam ediyor. Su anda yaklasik yüzde 95'i bitirilen 82 kilometrelik Akbük kanalizasyon hattinda çalismalar sürüyor. Akbük bölgesinin altyapi ihtiyacini karsilayacak olan bu yatirim ve süren diger çalismalarin kisa süre içerisinde tamamlanmasi planlaniyor.

Kirsal kalkinmaya büyük destek

Kentin ihtiyaçlari ve halkin talepleri dogrultusunda yatirim plani yapan Büyüksehir Belediyesi, ASKI araciligiyla sadece altyapiya degil, tarimsal sulamaya yönelik de projeler gelistiriyor. Kirsal kalkinmanin saglanmasi amaciyla Didim’in Balat Mahallesi bölgesinde yer alan on binlerce zeytin agacinin tarimsal sulamaya erisimi için süren yapim çalismalarinda da büyük bir asama kaydedildi. Bu yatirim ile birlikte Didimli zeytin üreticilerinin gelirlerinde 4-5 kat artis saglanacak.

Didim Mavisehir Halk Marinasi açildi

Deniziyle bütünlesen bir Didim için projeler gerçeklestiren Büyüksehir, son olarak amatör denizcilerin kullanimi için bir yatirim gerçeklestirdi. Didim Mavisehir Halk Marinasi fiziksel imkânlari gelistirilerek ve yenilerek amatör denizcilikle ilgilenen vatandaslarin hizmetine sunuldu.

Denizcilik Dairesi Baskanligi ekiplerinin imal ettigi yüzer kepçe, özellikle Mavisehir Halk Marinasi’nda görev yaparak marinanin giris çikisinin dar ve sig olmasini engelliyor. Böylelikle amatör denizcilerin marinayi sorunsuz sekilde kullanmasi saglaniyor.

Baskan Çerçioglu: Yatirimlarimizi araliksiz olarak sürdürüyoruz

Didim’e yapilan yatirimlari degerlendiren Baskan Özlem Çerçioglu, “Didim, Aydin’in Akdeniz’e açilan kapilarindan biridir. Ayni zamanda dogal ve kültürel degerleri ile Türkiye’nin önde gelen tatil noktalarindadir. Didim’in ihtiyaçlarini gidermek ve gelecege daha güvenli bakmasi için yatirimlarimizi araliksiz olarak sürdürüyoruz. Özellikle yaz aylarinda artan nüfusu da dikkate alarak altyapiya çok büyük önem verdik. Bunun yaninda yol yapim çalismalarimizda bir o kadar önemli, Didim’in yollari artik daha konforlu ve güvenli hale gelmistir. Son zamanlarda çok mutlu oldugum bir yatirima daha imza atiyoruz. Balatli Mahallesi bölgesindeki on binlerce zeytin agacini tarimsal sulamaya kavusturuyoruz. Bölgedeki kirsal kalkinma için önemli bir yatirim olarak görüyorum. Didim’in daglarindan yag ovalarindan bal akiyor ama bir de denizi var. Didimlilerin denizle daha siki bir iliskisi olsun diye amatör denizcilerimiz için Mavisehir Halk Marinasi'ni hizmete açtik. Çok güzel bir tesis oldu. Didimlilerin yasam kalitesini arttirmak için Büyüksehir Belediyesi tüm imkânlari ile görev basindadir ve hizmet odakli yatirimlarimiz artarak devam edecektir.” dedi.