444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN BUHARKENT’E DEV YATIRIM

Aydın’ın birçok noktasında büyük altyapı yatırımları gerçekleştiren Aydın Büyükşehir Belediyesi, Buharkent’te de kapsamlı bir altyapı yatırımına imza atıyor.
Haber Tarihi: Thursday, September 17, 2020

Aydin’in birçok noktasinda büyük altyapi yatirimlari gerçeklestiren Aydin Büyüksehir Belediyesi, Buharkent’te de kapsamli bir altyapi yatirimina imza atiyor.

Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (ASKI) tarafindan Buharkent'te projeleri bitirilen içme suyu, yagmur suyu ve kanalizasyon altyapi çalismalarinin yapim sürecine geçiliyor.

Aydin Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Baris Altintas ve ASKI Genel Müdürü Hakan Olkaç projeyle ilgili son detaylari sahada inceledi. Dev yatirim öncesi incelemelerde bulunan Büyüksehir yetkilileri, yapim sürecinin hizli ilerlemesi için projenin paydaslari ile bilgilendirme toplantisi da yapti.

Dev projeye 28 milyon lira kaynak ayrildi

Kentin ihtiyaçlarina kaliteli ve uzun yillar boyunca hizmet edecek proje kapsaminda Buharkent’e 43.5 kilometre içme suyu hatti, 17.8 kilometre kanalizasyon hatti ve 9.8 kilometre de yagmur suyu hatti yapilacak. Toplamda yaklasik 71 kilometrelik hat çalismasi için 28 milyon liralik kaynak ayrildi. Proje kapsaminda 2 adet 300 metreküplük ve bir adet 2 bin metreküplük içme suyu deposu ile 1 adet içme suyu terfi merkezi de yapilacak.

Baskan Çerçioglu “Bu proje ile Buharkent’in altyapisina dev bir yatirim gerçeklestirmis olacagiz.”

ASKI'nin Aydin'in dört bir tarafinda yatirimlara devam ettiginin altini çizen Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu,“Halkin ihtiyaçlarina hizli ve kalici çözümler üretmeyi sürdürüyoruz.Bu proje ile Buharkent’in altyapisina dev bir yatirim gerçeklestirmis olacagiz. Bir örnek ile projenin büyüklügünü anlatacak olursak; Aydin merkez ile Buharkent arasi yaklasik 85 km, biz bu yatirimla sadece Buharkent içine 71 km’lik hat çalismasi yapacagiz. Bu altyapi çalismasi ile Buharkent’i modern bir altyapiyi saglayacagiz.” dedi.