444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYESİ'NDEN DOĞANBEY'DEKİ YANGINA ANINDA MÜDAHALE

Bugün öğleden sonra Söke Doğanbey"de çıkan orman yangını Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi"nin ve Doğanbey-Tuzburgazı arasında yol yapımında çalışan Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin anında müdahalesiyle Dilek Yarımadası Milli Parkı"na sıçramadan kontrol altına alındı.
Haber Tarihi: Tuesday, June 30, 2020

Bugün ögleden sonra Söke Doganbey'de çikan orman yangini Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi'nin ve Doganbey-Tuzburgazi arasinda yol yapiminda çalisan Büyüksehir Belediyesi ekiplerinin aninda müdahalesiyle Dilek Yarimadasi Milli Parki'na siçramadan kontrol altina alindi.

Yanginda ilk müdahale yol yapim çalismasi yapan Fen Isleri Dairesi Baskanligi Yol Yapim ve Bakim Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan yapildi. Ekipler kritik bir müdahalede bulunarak yanginin genis alana yayilmasinin önüne geçti. Kisa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri de yangini kontrol altina aldi.

Doganbey Muhtari Serdar Sarikurt, Aydin Büyüksehir Belediyesi yol ekiplerine ve itfaiyeye tesekkür ederken "Büyük bir felaket Büyüksehir Belediyesi ekiplerinin yaptigi yerinde müdahaleyle durduruldu. Ekipler yangin baslar baslamaz atesin içerisine girerek ormana siçramasinin önüne geçtiler. Burasi çok rüzgâr alan bir alan. Rüzgârin etkisiyle yangin kisa sürede önüne geçilemez bir hal alabilirdi. Ekiplere ve Aydin Büyüksehir Belediye Baskanimiz Özlem Çerçioglu'na çok tesekkür ederiz" dedi.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, olay yerine giden ekiplerden sürekli bilgi aldi. Baskan Çerçioglu büyük bir felaketin ucuz atlatildigini söyledi.