444 40 09
« Geri Dön

ATA TOHUMLARI TÜRKİYE’NİN HER YANINA GÖNDERİLDİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi, yurdun dört bir yanında gelen Ata Tohumu taleplerine cevap verdi.
Haber Tarihi: Friday, May 15, 2020

Aydin Büyüksehir Belediyesi, yurdun dört bir yaninda gelen Ata Tohumu taleplerine cevap verdi. Domates, biber ve patlican tohumlari zarflara konarak vatandaslarin adreslerine gönderildi.

Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin 6 yil önce baslattigi Ata Tohumu projesi her geçen yil katlanarak büyüyor. Birkaç avuç tohumla baslayip su anda milyonlarca fide üretir hale gelen Büyüksehir Belediyesi bu projesiyle tüm Türkiye’ye örnek oldu.

Ata tohumlarina talep artiyor

Ankara’dan Bursa’ya, Trabzon’dan Adana’ya, Istanbul’dan Konya’ya varana kadar ülkenin dört bir yanindan gelen Ata Tohumu taleplerine imkânlari oraninda cevap veren Büyüksehir Belediyesi, hazirladigi domates, biber ve patlican tohumlarini zarflarda vatandaslarin adreslerine gönderdi.

Baskan Çerçioglu, “6 yildir verdigimiz emek yeserdi ve yerel ürünlerin kokusu tüm ülkemize ulasti.”

Kirsal kalkinma ve yerel tarim ürünlerinin korunmasi konusunda bir degiseme yol açtiklarini belirten Baskan Özlem Çerçioglu, "Türkiye’nin her yanindan gelen talepler vatandaslarimizin bu projeyi sahiplendigini gösteriyor. Degisim de bu sahiplenme sayesinde oldu. Büyüksehir Belediyesi olarak 6 yildir verdigimiz emek yeserdi ve yerel ürünlerin kokusu tüm ülkemize ulasti. Ayrica bu yil da Ata Tohumlarindan yetirdigimiz 3 milyon fideyi vatandaslarimiza dagittik. Bunun verdigi mutluluk ve güçle Ata Tohumlarina sahip çikmaya devam edecegiz"dedi.