444 40 09
« Geri Dön

BÜYÜKŞEHİR'DEN KADIN KOOPERATİFİNE BİR DESTEK DAHA

Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydınlı kadınlara destek olmaya devam ediyor
Haber Tarihi: Friday, May 15, 2020

Kadinlari ve kadin kooperatiflerini her mecrada desteklemeye devam eden Aydin Büyüksehir Belediyesi, Yenipazar'da kurulu olan kadin kooperatifine de hibede bulundu. Ürünleri Halk Ege Et Marketleri’nde satilmaya basladiktan sonra siparisleri yetistiremez olan kadinlara islerini hizlandirmak için hamur karma makinesi hibe edildi. Kadinlar islerinin daha da hizlanacagini ve kazançlarinin artacagini belirterek yapilan hibe için Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür etti.

Aydin'da kooperatifçiligin gelismesi için hem kuruluslarinda öncülük yapan hem de kurulu olanlara çesitli kanallardan destekler sunan Aydin Büyüksehir Belediyesi bu kez Yenipazar Kadin Çevre Kültür ve Isletme Kooperatifi'ne hamur karma makinesi hibe etti. 28 kadinin üye oldugu ayrica 20'den fazla kadinin da çalisarak kazanç sagladigi kooperatifin ürünleri geçen günlerde Halk Ege Et Marketleri’nde satilmaya baslanmisti. Ürünleri satilmaya baslandiktan sonra siparislere yetisemez olan kadinlarin yardimina yine Büyüksehir Belediyesi kostu.

Kadinlar, satislarin iyi gitmesiyle yaptiklari eristeleri yetistiremez olduklarini, hibe edilen hamur karma makinesiyle bu hiza yetiseceklerini söyledi. Eriste hamurunun sert olmasi gerektigini kadin gücüyle bu kadar sert hamuru yogurmanin zor oldugunu belirten kadinlar "Özlem Çerçioglu bize her zaman destek oldu, destegini hiçbir zaman esirgemedi, kendisine çok tesekkür ediyoruz" dedi.