444 40 09
« Geri Dön

"ASKIDA SU FATURASI"NA AYDIN’DA BÜYÜK İLGİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin “Askıda Su Faturası” kampanyasına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. İlk günde toplam 520 fatura ödendi.
Haber Tarihi: Friday, May 15, 2020

Aydin Büyüksehir Belediyesi vatandaslar arasinda dayanisma ve yardimlasmayi büyütmek için "Askida Su Faturasi" uygulamasi baslatti. Büyüksehir Belediyesi tarafindan hayata geçirilen bu uygulama Aydin’da büyük ses getirdi.

Hayirsever vatandaslarla faturasini ödemekte güçlük çeken vatandaslari bir araya getiren uygulama ile alan el veren eli görmeden büyük bir yardimlasma agi kurulmus oldu.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun talimatiyla baslatilan projede ilk günde yaklasik 40 bin TL degerindeki 520 fatura, hayirsever vatandaslar tarafindan ödendi. Çig gibi büyüyen destekle ödenen fatura ve ücret tutari her geçen dakika artiyor.

Böylelikle içinde bulundugumuz ramazan ayinin yarattigi birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmek için de "Askida Su Faturasi" uygulamasiyla binlerce vatandasa yardim eli uzatilmis oldu.

"Millet içinde imece olur" çikisiyla yardimlasma kampanyalarina olan bakis açisini ortaya koyan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, "Ihtiyaç sahiplerine destek olmak hem bizlerin görevi hem de Anadolu kültürünün bizlere mirasidir. Hele ki böyle alan elin veren eli görmedigi yardimlasmalar en dogru olanidir. Bu kampanyaya destek olan tüm hayirsever vatandaslarimiza en içten tesekkürlerimi sunuyorum" dedi.

SISTEM NASIL ÇALISIYOR

https://eaboneislemleri.aydinaski.gov.tr/fatura linki üzerinden yapilan imecede, "Fatura Birak" ve "Fatura Al" seklinde iki seçenek yer aliyor.

Daha önceden Aydin Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmet Agi'nca tespit edilen aboneler faturalarini birakabiliyor. Ayrica sisteme kayitli olmayan ve fatura birakmak isteyen vatandaslar da 444 13 40 numarali telefondan kayit yaptirabiliyor.

Fatura ödemek isteyenlerse siteye girerek "Fatura Al" seçenegini seçerek bu yardimlasma kampanyasina güç veriyor.