« Geri Dön

İKİZDERE BARAJI"NDAN UMURLU MAHALLESİNE İÇME SUYU VERİLMEYE BAŞLANDI

Aydın Büyükşehir Belediyesi"nce maliyetini karşılanan İkizdere Barajı’ndan Efeler ilçesine bağlı Umurlu Mahallesi"ne içme suyu verilmeye başlandı.
Haber Tarihi: Thursday, January 30, 2020

Aydin Büyüksehir Belediyesi'nce maliyetini karsilanan Ikizdere Baraji’ndan Efeler ilçesine bagli Umurlu Mahallesi'ne içme suyu verilmeye baslandi. 350 milyon TL yatirim maliyetiyle hayata geçen dev yatirim kapsaminda Efeler, Koçarli ve Incirliova ilçeleri basta olmak üzere 30 yerlesim yerinde uzun yillar su sorunu yasanmayacak.

Il genelinde içme suyu alaninda önemli çalismalar gerçeklestiren Aydin Büyüksehir Belediyesi ASKI Genel Müdürlügü tarafindan, Efeler, Koçarli ve Incirliova ilçeleri ile 30 yerlesim yerine uzun yillar içme suyu ihtiyacini karsilayacak olan Ikizdere Baraji'ndan Umurlu Mahallesi'nde yeni yapilan 2000 M3 kapasiteli içme suyu depo baglantilarini tamamlanarak mahalleye su verilmeye baslandi.

“Yatirimimiz sayesinde uzun yillar içme suyu yeterliligi saglanacak”

Aydin Büyüksehir Belediyesi ASKI Genel Müdürlügü tarafindan Ikizdere Baraji'ndan Umurlu Mahallesi'ne içme suyu verilmeye baslandigini ifade eden Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Planladigimiz gibi artik Umurlu Mahallemize Ikizdere Baraji'ndan içme suyu veriyoruz. Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak yatirimini gerçeklestirip Aydin halkinin hizmetine sundugumuz Ikizdere Baraji sayesinde Efeler, Koçarli, Incirliova ile 30 yerlesim yerlerinde uzun yillar boyunca içme suyu yeterliligi çerçevesinde sorun yasanmayacak” dedi.