444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KONSERVATUVARI ÖĞRENCİLERİ BULUŞTU

Konservatuvarın mezunlarına mezuniyet belgeleri verildi
Haber Tarihi: Monday, November 18, 2019

2014'ün aralik ayinda egitim-ögretim hayatina baslayan Aydin Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari Müzik Bölümü ögrencileri ve egitmenleri, düzenlenen bir kokteylde bulustu. Vali Yazicioglu Kültür Merkezi'nde dün düzenlenen kokteylde eski mezunlara da mezuniyet belgeleri verilirdi.

Profesyonel müzik egitimi almak isteyen bütün Aydinlilara kapisi açik olan konservatuvardan simdiye kadar 40'a yakin ögrenci mezun oldu. Kokteyle, egitim hayatlarina çesitli üniversitelerin müzik ile ilgili bölümlerinde devam eden ögrenciler de katildi. Kokteyle katilamayan mezunlar ise gönderdikleri videolarla okula yeni baslayan arkadaslarina basarilar diledi.

Ögrenciler, Türkiye'de bire bir egitim verilen tek belediye konservatuvari olma özelligini tasiyan Aydin Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari'nda egitim görmekten çok mutlu olduklarini söyledi. Mezun ögrenciler konservatuvarin hayatlarinda önemli bir yeri oldugunu belirtip hayallerine kavusmalarina vesile oldugu için Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür etti.    

Her yil yüzlerce basvuru alan konservatuvarda simdiye kadar çesitli yas gruplarindan toplamda 270 Aydinli egitim gördü ve görmeye devam ediyor. Bu yil 15 egitmen 9 yardimci personelle egitim hayatina devam eden konservatuvarda baglama, keman, kabak kemane, ney, gitar, piyano, klarnet, flüt, kanun, san, viyolensel, bateri, perküsyon, viyola ve saksafon egitimi veriliyor.