444 40 09
« Geri Dön

Aydın Büyükşehir Belediyesi Atatürk'ü Sevdiği Şarkılarla Andı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 81. yıldönümünde en sevdiği Türk sanat müziği eserleriyle anıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Ata'nın aziz hatırasını yaşatmak için düzenlediği konsere Aydınlılar yoğun ilgi gösterdi.
Haber Tarihi: Wednesday, November 13, 2019

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramizdan ayrilisinin 81. yildönümünde en sevdigi Türk sanat müzigi eserleriyle anildi. Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin Ata'nin aziz hatirasini yasatmak için düzenledigi konsere Aydinlilar yogun ilgi gösterdi.

Sükran Güngör-Yildiz Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda gerçeklestirilen konserde sef Murat Akyüzlü yönetimindeki Aydin Büyüksehir Belediyesi Türk Sanat Müzigi Korosu sahneye çikti.

Atatürk'ün en sevdigi sarkilari seslendiren koro seyircilerden büyük alkis aldi. Gecede "Çalin Davullari", "Fikrimin Ince Gülü", "Havada Bulut Yok", "Vardar Ovasi" gibi herkesçe bilinen eserler seslendirildi. Konser, seyircilerin de büyük bir coskuyla ayakta eslik ettikleri "Izmir Marsi" ile son buldu.

Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin 81 yil önce sonsuzluga ugurlanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir haftaya yayilan etkinliklerle andiklarini söyleyen Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Gazi'yi ve silah arkadaslarini minnet ve özlemle andiklarini söyledi.