444 40 09
« Geri Dön

Gençler Büyükşehir Belediyesi Desteğiyle Atatürk İçin Yürüdü

Aydın'da öğrenim gören üniversiteli gençler Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81. yıldönümü anısına yürüyüş gerçekleştirdi.
Haber Tarihi: Wednesday, November 13, 2019

Aydin'da ögrenim gören üniversiteli gençler Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin öncülügünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramizdan ayrilisinin 81. yildönümü anisina yürüyüs gerçeklestirdi.

"ÜniTrekking" etkinlikleri kapsaminda yapilan yürüyüste Yukari Görle-Arapapisti Kanyonu rotasini yürüyen gençler 13 kilometrelik yürüyüsün ardindan kanyonun zirvesinde Atatürk posteri ve Türk bayragi açti.

Yürüyüste gençlere Büyüksehir Belediyesi'nin rehberleri ve egitmenleri de yürüyüs yapilan rotalardaki tarihi yapilarin tanitilmasi için eslik etti. Üniversite gençlerine yönelik düzenlenen ve bu hafta ilki gerçeklestirilen yürüyüslerin her hafta yapilmasi planlaniyor.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu ise amaçlarinin Aydin'a üniversite egitimi için gelen gençlere Aydin'in dogal ve tarihi güzelliklerini görmelerini saglamak oldugunu belirtti. Baskan Çerçioglu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramizdan ayrilmasinin yildönümünde yapilan yürüyüse katilan gençleri tebrik etti.