444 40 09
« Geri Dön

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU'NDAN TARİŞ'E ZİYARET

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Germencik'teki S.S Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliğini gezerek incelemelerde bulundu.
Haber Tarihi: Thursday, January 24, 2019

Aydin için incirin önemine vurgu yapan baskan Çerçioglu jeotermal enerji kaynaklarinin incir bahçelerine zarar vermemesi için uzun süredir verilen sözlerin yerine getirilmedigini hatirlatip “Enerji bu ülke için bir ihtiyaç ama vatandaslarimizin sagligi için bu tesislere acilen bir çözüm bulunmali. Çözüm, tesislerin dünyadaki örnekleri gibi çalismasi” diye konustu.

Baskan Çerçioglu’nun TARIS ziyaretine CHP Aydin Il Baskani Ali Çankir ve CHP Aydin il Kadin Kollari Baskani Ayse Özdemir ve CHP Germencik Belediye Baskan Adayi Fuat Öndes de eslik etti.

Ziyaret sirasinda Baskan Çerçioglu ve beraberindeki heyeti karsilayan yönetim kurulu baskani Mustafa Bircan, heyeti fabrikayi gezdirerek faaliyetler hakkinda bilgi verdi.

Fabrika çalisani kadinlarin yogun ilgi gösterdigi baskan Çerçioglu beraberindeki heyetle birlikte fabrikada incir isleme süreçlerini tek tek inceledi.

Fabrika çalisanlariyla sohbet eden baskan Çerçioglu “Ülkemizin bir enerji ihtiyaci var, bunu biliyoruz. Jeotermal de isletme kurallari uygulanirsa temiz bir enerji. Incirimiz de Türkiye'nin en büyük ihraç ürünlerinden bir tanesi. Jeotermal tesislerini kurup isletirken vatandaslarimiz sagligini ve bu çok önemli ürünümüze etkilerini iyice incelemeliyiz. Insanimizin hayati oyuncak degil. Bu tesislerin buradaki insanlarimizin hayati ve canlilarin üzerindeki etkileri bir an önce açiklanmali. Simdiye kadar böyle bir arastirma yapilmadiysa da hemen bir arastirma baslatilmali ve vatandaslarimiza gerekli bilgilendirme yapilmali. Hiçbir sey vatandaslarimizin sagligindan daha önemli degil” diye konustu.