Izmir Kültürpark 4’ncü salonda yapilan Ege Mutfak Zirvesi’nde 24 m2’lik bir alanda stant açan Aydin Belediyesi’nin standina ziyaretçiler yogun ilgi gösterdiler. Izmir Vali Yardimcisi Nevzat Ergün, Yeni Asir Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Sebnem Bursali, Konak Belediyesi Baskan Yardimcisi Serpil Güngör standimizi ziyaret ettiler.
Ziyaretçilere Aydin’a özel 500 yillik bir gelenegin ürünü olan Sabuniye lokumu, uzun yasamanin sirri kuru incir, saglikli yasamanin sirri yesil ve siyah zeytin ve Aydin’in meshur kabak tatlisi ikram edilirken, stantlarda da keskek, yuvarlama, zerde tatlisi ve pasa böreginin tarifleri yer aldi.
Fuar ve Aydin’in tanitim çalismalari hakkinda bilgiler veren Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Bu tür etkinlikler yöresel yemek ve ürünlerimizin tanitimi açisindan son derece önemlidir. Ege lezzetlerinin bulustugu bu fuarda yer alarak Aydin’imizin yöresel ürünlerini ziyaretçilerin begenisine sunduk” dedi.