AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EGE YEM İLE ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Yerelden kalkınma hedefiyle üreticilerin sorunlarına eğilen ve çözüm odaklı belediyecilik anlayışı ile üreticiye yeni alanlar açan Aydın Büyükşehir Belediyesi, hayvancılık yapan üreticileri desteklemek için Ege Yem projesini sürdürüyor.
Haber Tarihi: 23.09.2020
|

Türkiye’de tarim ve hayvancilikta girdi maliyetlerinin ve ithalatin artmasi üreticileri ekonomik olarak gittikçe zorluyor. Son zamanlarda yem fiyatlarindaki artisa ragmen çig süt fiyatlarinin yerinde saymasi ise üreticiyi daha da kiskaç altina aliyor.

Çözüm odakli belediyecilik, üreticinin derdine derman oluyor

Yerelden kalkinma hedefiyle üreticilerin sorunlarina egilen ve çözüm odakli belediyecilik anlayisi ile üreticiye yeni alanlar açan Aydin Büyüksehir Belediyesi, hayvancilik yapan üreticileri desteklemek için Ege Yem projesini sürdürüyor. Baskan Özlem Çerçioglu’nun yerel üreticiyi desteklemek için Kirsal Kalkinma Projelerine verdigi önem neticesinde açilan ve sayisi 14’e ulasan Halk Ege Et Marketleri ile Ege Süt projelerinin tamamlayicisi niteligindeki Ege Yem, üreticiden büyük destek görüyor.

Üreticiler yüksek verim aliyor

Ege Yem projesi ile birlikte üreticiler araci olmadan kaliteli ve ekonomik yeme ulasabiliyor. Süt yemi, besi yemi ve arpa ezme olmak üzere üç çesit ürün enerji, protein ve mineral içerigi bakimindan hayvanlarda dengeli beslenmeyi sagliyor. Süt kalitesini arttiran, sindirimi kolaylastiran ve hizli büyüme ve kas gelisimi arttiran bu yemler sayesinde üreticiler yüksek verim sagliyor.

Üretici lehine bir sistem: Ege Yem

Bilimsel yöntemler ve uzman kadrosu ile üreticiyi destekleyen projeler üreten Büyüksehir Belediyesi, aracilardan kaynaklanan maliyetleri ortadan kaldirarak, tüketicinin daha ekonomik fiyatlarla alisveris yapmasini sagliyor. Bu çerçevede Halk Ege Et’in tesislerinde hayvanlarinin kesimini yapan üreticiler, Ege Yem ürünlerini kesimi yapilan hayvanlari karsiliginda da alabiliyorlar. Üreticinin hem etini degerinde satmasina, hem de yemi ucuza almasini saglayan sistem ile üreticiler oldukça avantajli ve güvenli bir sistemin parçasi haline geliyor. Böylelikle Halk Ege Et Magazalarina giden bu etlerde tüketiciye uygun fiyatla ulastiriliyor. Sosyal belediyecilik anlayisi ile insa edilen bu sistem ile üretici daha düsük maliyet ve daha iyi satis kosullari ile daha çok kazaniyor ve tüketici de güven duydugu ürüne ekonomik fiyatlar ile ulasiyor.

“Fiyati daha uygun”

Çineli bir üretici olan Salim Bitim, veriminin yüksek oldugunu belirttigi yemlerden ve bu isleyisten memnuniyetini belirterek, “Ege Yem’in yasamasini ve devam etmesini istiyorum. Yemler her istedigimizde kapimiza kadar getiriliyor. Güvendigimiz yer,  fiyati da daha uygun oldugu için Ege Yem’den aliyorum. Baskanimiz Özlem Çerçioglu’na güveniyoruz, sag olsun.” dedi.

“Fiyatlar uçtu, yeter dedik ve Ege Yem’e geçtik”

Bir baska üretici Kamil Yönter’de üreticiye nefes aldiran bu proje için sunlari söyledi;  “Disarida fiyatlar uçtu, yeter dedik ve Ege Yem’e geçtik. Fiyatlar daha da artarsa vatandas bu yikimin altindan kalkamaz. Fiyatlar aldi basini gidiyor, dur diyen yok. Bugün disarida 105 liraya yem satiliyor ama Ege Yem’den 90 liraya aldik. Ariyoruz eve kadar getiriyorlar. Memnunuz, Çerçioglu’ndan Allah razi olsun.”

 

 

|