AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SÜRÜCÜLERİN DİKKATİNİ UYARI İŞARETLERİNE ÇEKTİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri toplu taşıma araçlarının yolcu indirme bindirme esnasında trafiği yavaşlatmasının önüne geçmek ve engelli araç park alanlarını belirginleştirmek için yatay trafik işaretlemeleri yaptı.
Haber Tarihi: 17.09.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi Ulasim Dairesi Baskanligi ekipleri, duraklarda yatay trafik isaretlemeleri yaparak toplu tasima araçlarinin daha rahat ve güvenli sekilde yolcu indirip bindirme yapmalarini sagladi.

Trafik yavaslamiyor

Özellikle ana arterlerde yer alan duraklarda yapilan çalisma ile toplu tasima araçlarinin duraklarda yolcu indirme ve bindirme esnasinda trafik akisinin hizlanmasina yardimci olacak. Ayrica maviye boyayarak yapilan durak isaretlemeleri ile sivil araçlarin, durak alanlarina park etmemesi konusunda daha hassas davrandigi görüldü.

Engelli araç park yerleri hazir

Duraklara yapilan isaretleme çalismalarinda ayrica engelli araç park yerleri de ayrildi. Ana arterlerdeki yatay isaretlemelerin yani sira uyari levhalari da yerlestirildi.

Ulasim Dairesi Baskanligi ekipleri sürücülere uyarilarda da bulundu. Özellikle engelli araç park yerlerine, araç park edilmemesi ve bu yerlerin etrafinda rahat geçis alanlari birakilmasi konusuna dikkat çekildi.  Duraklarda isaretleme yapilan yerlerin giris bölümlerine yerlestirilen dubalarin ezilmemesi de bir baska dikkat çekilen konu oldu. Toplu tasima araçlarinin büyüklügü göz önüne alindiginda durakta boyali alana giriste bir mesafe ihtiyaci bulundugu özellikle belirtildi.

Baskan Çerçioglu, “Sürücülerin kurallara riayet etmesi gerekiyor”

Vatandaslarin durak bölgelerine ve özellikle engelli araç alanlarina park etmemesi konusunda vatandaslari uyaran Baskan Çerçioglu, “Trafik akisinin daha saglikli ilerlemesi için sürücülerin kurallara riayet etmesi gerekiyor. Toplu tasima araçlarinin duraklarina park edilmemesi trafik akisini hizlandiracaktir. Ayrica engelli araç park alanlarina sürücülerin yüksek hassasiyet göstermesi lazim” dedi.

 

|