Merve Kotan'ın Ailesinden Başkan Çerçioğlu'na Ziyaret

Geçen yıl 15 Ağustos'ta cinayete kurban giden Merve Kotan'ın ailesi, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu ziyaret etti.
Haber Tarihi: 14.09.2020
|

Geçen yil 15 Agustos'ta cinayete kurban giden Merve Kotan'in ailesi, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'nu ziyaret etti. Kotan ailesi ziyarette, Merve Kotan'in yil hayri için satin aldiklari tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahibi vatandaslara ulastirilmak üzere Büyüksehir Belediyesi'ne teslim etti.

Baskan Çerçioglu; Cumhuriyet Halk Partisi Aydin Il Kadin Kollari Baskani Ayse Özdemir ile "Kadin Meclisleri"nden Kadire Özkan'in da hazir bulundugu ziyarette anne Fadime Kotan ile Merve Kotan'in ablasi Aysenur Kotan'a üzüntülerini ifade etti.

 

Baskan Çerçioglu: Kadinlarimizin hayattan koparilmalarini istemiyoruz

Baskan Çerçioglu, Türkiye genelinde gün geçtikçe artan kadina karsi siddet ve cinayet olaylarinin durdurulmasi gerektigini ifade ederken, Istanbul Sözlesmesi'nin bir an önce uygulanmaya baslamasi gerektigine de isaret etti. Türkiye’de sadece 2019 yilinda 474 kadinin öldürüldügünü hatirlatan Baskan Çerçioglu, tekelekli sandalye bagislayan aileye duyarli davranislarindan dolayi tesekkür etti. Baskan Çerçioglu "Gencecik Mervemizi kaybetmenin üzüntüsünü ve acisini en içimizde hissediyoruz. Kadinlarimiza karsi uygulanan siddet olaylarina bir an önce dur diyebilmek için bütün kadinlar birlik olmaliyiz ve biz kadinlari koruma semsiyesine olacak Istanbul Sözlesmesi'nin uygulanmaya baslamasi için sesimizi daha da yükseltmeliyiz. Kadinlarimizin siddete maruz kalmalarini istemiyoruz, kadinlarimizin hayattan koparilmalarini istemiyoruz" ifadelerini kullandi. 

 

|