BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: 30 AĞUSTOS BİR BAĞIMSIZLIK DESTANIDIR

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yıldönümü için bir mesaj yayımladı. Başkan Çerçioğlu mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının ve vatan için canlarını veren şehitlerin miraslarına sahip çıktıklarının altını çizdi.
Haber Tarihi: 29.08.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, 30 Agustos Zafer Bayrami'nin 98. yildönümü için bir mesaj yayimladi. Baskan Çerçioglu mesajinda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaslarinin ve vatan için canlarini veren sehitlerin miraslarina sahip çiktiklarinin altini çizdi.

Baskan Çerçioglu mesajinda sunlara yer verdi: "Cumhuriyetimizin taçlandirildigi en önemli adimlardan biri, ilmek ilmek aylarca islenen savas planinin askeri bir dehayla uygulanmasiyla gelen 30 Agustos Zaferi'dir. 1922'nin 26 Agustos'unda baslayan Büyük Taarruz ile vatan topragini düsman isgalinden kurtaracak zaferlerin kapisi aralanmistir. Bu süreçte yasanan bagimsizlik coskusu Aydin'da da efelerimizde, kadinlarimizda, genç-yasli tüm Aydinlilarimizda karsilik buldu. Özellikle efelerimizin yillar süren destansi direnisini minnetle aniyoruz.

30 Agustos 1922 ayni zamanda Türk ulusunun bagimsizliga olan inancini en net sekilde tüm dünyaya ilan ettigi gün olmustur. Türk milletinin yokluklar içinde ve yillarca sürdürdügü bagimsizlik mücadelesinin destansi zaferi, yurdumuzun zapt edilemeyecegine yönelik verilmis kesin bir yanittir. Bu zaferin nasil zorluklarla geldigini bildigimiz için de Türk milleti olarak Baskomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaslarinin mirasina sahip çikmanin önemini akillarimizdan çikartmamaliyiz.

Bizler bu ülkeyi kuran kurucu iradenin neferleri olarak bugün, özellikle gençlerimize inaniyoruz, 30 Agustos Zaferi'ni yüreginde hisseden her yastan vatandasimiza güveniyoruz. Bizlere aydinlik günleri armagan eden basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaslarini ve tüm sehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve sükranla aniyoruz. 30 Agustos Zafer Bayramimiz kutlu olsun."

 

|