BÜYÜKŞEHİR’DEN EVLERİ YANAN ÇİFTÇİLERE NAZAR BONCUKLU YARDIM ELİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi yardım elini ihtiyaç duyan vatandaşlara uzatmaya devam ediyor.
Haber Tarihi: 11.08.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi yardim elini ihtiyaç duyan vatandaslara uzatmaya devam ediyor. Ev, hayvan dami ve ahirlarinda çikan yangin sonucu sürülerini, saman ve yemlerini kaybeden iki ailenin yardimina Büyüksehir Belediyesi yetisti. Ailelere saman, yem ve koç desteginde bulunuldu.

Aydin Büyüksehir Belediyesi (ABB) evlerinde çikan yangin sonucu sürülerini ve yemlerini kaybeden çiftçilere yardim eli uzatti.

MERHEMI BÜYÜKSEHIR SÜRDÜ

Geçtigimiz günlerde Buharkent ve Kuyucak’ta ev ve ahirlari yanan ailelerin yarasina merhemi Aydin Büyüksehir Belediyesi sürdü.

Kuyucak’in Aksaz Mahallesi’nde ikamet eden Kavak ailesinin evi ve ahiri henüz nedeni belirlenmeyen bir nedenden dolayi yandi. 30 küçükbas hayvani yanginda telef olan aileye yardimi Baskan Özlem Çerçioglu’nun talimatiyla ABB ekipleri yapti. Az sayida küçükbas hayvani kalan aileye sakiz koçu ve yem destegi saglandi.

BÜYÜKSEHIR YALNIZ BIRAKMADI

Yasanan talihsiz olaydan sonra Büyüksehir Belediyesi’ni yanlarinda gördükleri için mutlu olduklarini belirten Ercan Kavak, “Samanlarimizi indirdikten bir saat sonra maalesef böyle bir olay yasadik. 30 hayvanim telef oldu. Sag olsun Büyüksehir Belediyemiz ve köylülerimiz yardimda bulundu. Büyüksehirimiz saman, yonca, yem ve koç yardiminda bulundu. Özlem Baskanimizdan Allah razi olsun, çok tesekkür ederim” dedi.

SAMAN VE YEM DESTEGI ILE KAYIPLARI AZALTILDI

Kuyucak’taki olaya benzer baska bir hadise de Buharkent’in Ericek Mahallesi’nde yasandi. Can ailesinin hayvan daminda çikan yangin sonucu saman ve yemleri kül oldu. Yasanan olay sonrasinda ailenin düstügü zor duruma karsi sessiz kalmayan Büyüksehir Belediyesi, aileye saman ve yem desteginde bulundu.

 

|