ASKİ'DEN KUŞADASI İÇİN 16,5 MİLYON LİRALIK DAHA İÇME SUYU YATIRIMI

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) il genelinde içme suyu ihtiyaçlarına çözümler üretiyor.
Haber Tarihi: 11.08.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (ASKI) il genelinde içme suyu ihtiyaçlarina çözümler üretiyor. Kusadasi ilçesinde özellikle yaz aylarinda nüfus artisiyla birlikte artan su ihtiyacina yönelik çözümler üreten ASKI, Kirazli ve Sarlak mevkilerindeki kaynaklardan getirilen içme suyu boru hattini yenilemeye basliyor. Kapasitenin de artirilacagi hattin yenilenmesi için 16,5 milyon liralik kaynak ayrildi.

Ilçenin en önemli su kaynaklarindan olan ve yaklasik yüzde 52 su ihtiyacinin karsilandigi Kirazli ve Sarlak mevkilerindeki kuyulardan getirilen mevcut isale hatti, 40-50 yil önce yapildigi için sik sik arizaya neden oluyordu. Arizalarin önüne geçecek olan 20 kilometrelik yeni isale hattinin yani sira 2 bin metreküplük toplama deposu, vana odalari, debimetre odalari, klor binasi gibi yapilar da yapilacak.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, yapilan çalismalar bitirildiginde turizmin gözbebegi Kusadasi'na kesintisiz ve daha fazla su verilecegini vurguladi.

 

 

|