AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DOĞRU TERCİH İÇİN GENÇLERE REHBER OLUYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi üniversite tercihleri döneminde uzman rehber öğretmenler eşliğinde öğrencilere tercih danışmanlığı yapıyor.
Haber Tarihi: 11.08.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi üniversite tercihleri döneminde uzman rehber ögretmenler esliginde ögrencilere tercih danismanligi yapiyor. Atatürk Kent Meydani’nda yerini alan Tercih TIR’i, 6-14 Agustos tarihleri arasinda hizmet verecek.

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) sonuçlarinin açiklanmasi ile birlikte milyonlarca genç,geleceklerini sekillendirecek tercihleri yapmak için hazirliklara basladi.

Aydin Büyüksehir Belediyesi de gençlerin bölüm ve üniversite tercihlerine profesyonel destek vermek için Atatürk Kent Meydani’nda yerini alan Tercih TIR’inda ögrencileri ve ailelerini agirliyor. Sosyal mesafe kurali dikkate alinarak hazirlanan Tercih TIR’inda, ates ölçümü yapildiktan sonra maske ve dezenfektan veriliyor.

6-14 Agustos tarihleri arasinda, 9.00-18.00 saatlerinde hizmet verecek olan Tercih TIR’inda, rehber ögretmenlerin tercih danismanligi ile ögrencilerin aldigi puanlar ve önerileri çerçevesinde listeler olusturuluyor. Hem alternatif üniversiteler hem de bölümler konusunda bilgilendirme yapan rehber ögretmenler, ögrencilerin talepleri dogrultusunda önerilerde bulunuyor.

“Tüm gençleri ögrenci dostu kent Aydinimiza davet ediyorum.”

Aydin’in ögrenci dostu bir kent olduguna dikkat çeken Baskan Çerçioglu sunlari söyledi:“Aydin ögrenciler için sadece egitim alacaklari degil, ayni zamanda tarihle ve kültürle de iç içi yasayacaklari bir kent konumundadir. Müzeleri, antik kentleri ve iklimi Aydin’i ayricalikli kilmaktadir. Aydinli hemserilerimizin sicak ve misafirperver tavri da ögrencilerimizin sehre yabancilik çekmeden yasamalarini saglayacaktir. Tüm gençleri ögrenci dostu kentAydinimiza davet ediyorum.”

 

|