AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAMKÖY YANGINININ YARALARINI SARIYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi, geçen hafta Efeler"in İmamköy Mahallesi"nde başlayıp diğer mahallelere de yayılan yangında zarar gören zeytinlikleri ve incir bahçelerini yeniden yeşertiyor.
Haber Tarihi: 11.08.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi, geçen hafta Efeler'in Imamköy Mahallesi'nde baslayip diger mahallelere de yayilan yanginda zarar gören zeytinlikleri ve incir bahçelerini yeniden yesertiyor. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu "Arzumuz buralarin bir an önce yesermesi ve eski haline gelmesi için herkesin elini tasin altina koymasi. Bu yarayi imece usulü saracagiz" diye konustu.

Yanginda zarar gören mahallelerin muhtarlarini durum degerlendirmesi yapmak, mahallelilerin taleplerini degerlendirmek için kabul eden Baskan Çerçioglu, Büyüksehir Belediyesi'nin üreticilere her türlü destegi verecegini söyledi. Baskan Çerçioglu, üreticileri Aydin iklimine ve topragina en iyi uyum saglamis olan ayrica ekonomik degeri de oldukça yüksek olan sarilop incir ve memecik zeytini fidani ile uygun bölgeler için çamfistigi fidani saglanacagini söyledi.

Fidan dagitimlarinin mahalle muhtarlarinin gözetiminde yapilacagini ifade eden Baskan Çerçioglu, "Bu topraklar hepimizin ve burasi vatandaslarimizin ekmek parasini kazandigi topraklar. Bu topraklarin yesermesini saglamak bu topraklarin insanlari olarak hepimizin görevi. Yanan bölgeleri bir an önce yesertecegiz. Bu yarayi sarmak için herkes elini tasin altina koymali. Özel sektörden de vatandaslarimizin yaralarinin sarilmasi için destek olma çagrisinda bulunuyorum" seklinde konustu.

Mahalle muhtarlari, her zaman yanlarinda olan Büyüksehir Belediyesi'nin verdigi desteklerden dolayi Baskan Çerçioglu'na tesekkür etti.

 

|