AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAHİLLERİ TEMİZLİYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Dairesi Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri Kuşadası'nda son dönemde denizde ve sahillerde yaptığı çalışmalarla 4.2 ton atık topladı.
Haber Tarihi: 16.07.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi Denizcilik Dairesi Baskanligi ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi ekipleri Kusadasi'nda son dönemde denizde ve sahillerde yaptigi çalismalarla 4.2 ton atik topladi. Ekipler, koronavirüs pandemisinde normallesme sürecinin baslamasiyla birlikte sahillere gelmeye baslayan yerli ve yabanci turistlerin temiz ortamda denize girmeleri için çalismalarini sürdürüyor.

Sahillerde personel tarafindan, denizde de deniz yüzeyi temizleme araçlariyla yapilan temizlik çalismalarindan toplanan atiklar ise bertaraf sahalarina tasiniyor. 

Baskan Çerçioglu: Çevremizi koruyalim, çöp atmayalim

Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin çevrenin her daim temiz olmasi için 24 saat esasina göre çalistiginin altini çizen Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, "Dogaya sunabilecegimiz en önemli katki onu hiç kirletmemektir. Turizmin besigi Aydin'da temiz denizimiz turizm için önemli bir katki sunuyor. Çevremizi özellikle de denizimizi temiz tutarak turizmimizi daha da güçlendirebiliriz. Bu sebeple vatandaslarimizi çevreyi kirletmemeleri konusunda duyarli olmaya çagiriyorum" ifadelerini kullandi.

 

|