ASKİ LABORATUVARI ULUSLARARASI AKREDİTASYONA KAVUŞTU

Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ), TÜRKAK"tanuluslararası geçerliliği olan bir akreditasyon aldı.
Haber Tarihi: 16.07.2020
|

Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (ASKI), TÜRKAK'tanuluslararasi geçerliligi olan bir akreditasyon aldi. Aydin Büyüksehir Belediyesi ASKI Genel Müdürlügü Aritma Tesisleri Dairesi'ne bagli Içme Suyu Analiz Laboratuvari,Türk Akreditasyon Kurumu'ndan (TÜRKAK) 25 analizde akreditasyon alarak önemli bir basariya imza atmis oldu.

Yapilan akreditasyon denetiminden basariyla geçen ASKI Içme Suyu Analiz Laboratuvari,1 Temmuz 2020 tarihi itibariyla TÜRKAK web sitesinde akredite edilmis analiz laboratuarlistesinde yayimlandi. Böylelikle ASKI laboratuvari, ILAC-MRA ve TÜRKAK akreditasyon markasindan olusan birlesik markayi kullanarak rapor düzenleme yetkisine sahip oldu. Bu raporlama yetkisiyle, yapilan içme suyu analizlerinin ulusal ve uluslararasi alanda geçerliligi kabul görmüs oluyor.

Baskan Çerçioglu: Standartlarimizi yükseltiyoruz

Konuyla ilgili açiklama yapan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin bir çalismasinin daha uluslararasi geçerlilige kavusmasinin mutlulugunu yasadiklarini söyledi. Baskan Çerçioglu "Aydinlilara temiz içme suyu saglamak için gösterdigimiz titizligi analizlerimizde de gösteriyoruz. Vatandaslarimiza yüksek standartlarda hizmet saglayabilmek için uluslararasi geçerliligi olan sertifikalar almaya devam edecegiz" ifadelerini kullandi.

 

|