AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN DİDİM'E YENİ SU KAYNAĞI

ASKİ tarafından Didim'de açılan yeni sondaj kuyusunda saniyede 30 litre debiye sahip yeni bir kaynağa ulaşıldı.
Haber Tarihi: 04.07.2020
|

Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (ASKI) Aydin genelinde çalismalarina devam ediyor. ASKI tarafindan Didim'de açilan yeni sondaj kuyusunda saniyede 30 litre debiye sahip yeni bir kaynaga ulasildi.

Didim’in su ihtiyacina önemli katki

Aydin genelinde vatandaslarin su ihtiyacini karsilamak için yilin her mevsimi yeni sondaj kuyulari açmaya devam eden ASKI’nin açtigi yeni ilave su kaynagi yaz aylarinda nüfusu kat kat artan Didim'in su ihtiyacina önemli katki yapacak. Kavakbogazi mevkisinde yapilan sondaj çalismasinda elde edilen su, uzun yillar binlerce kisinin su kaynagi olacak. Diger taraftan ASKI, vatandaslarin su ihtiyaçlarini karsilamak için simdiye kadar Aydin'in tüm ilçelerinde toplamda 397 adet içme suyu sondaj kuyusu açti.

Didimliler yeni açilan sondaj kuyusu için Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür etti. Baskan Çerçioglu ASKI'nin Aydinlilar için var gücüyle çalismaya devam edecegini belirtirken su ihtiyaci artan her ilçe ve mahalle için yeni sondaj kuyulari açmaya devam edeceklerini ifade etti.

 

|