"ASKIDA SU FATURASI" AYDIN’DA BİNLERCE AİLEYE DERMAN OLDU

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin “Askıda Su Faturası” kampanyası vatandaşların verdiği büyük destekle binlerce ailenin derdine derman oldu.
Haber Tarihi: 17.06.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin “Askida Su Faturasi” kampanyasi vatandaslarin verdigi büyük destekle binlerce ailenin derdine derman oldu.

Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin vatandaslar arasinda dayanisma ve yardimlasmayi büyütmek için baslattigi "Askida Su Faturasi” uygulamasi ilk günden bu yana büyük bir ilgi görerek binlerce vatandasin yardimlasmasini sagladi.

Binlerce fatura ödenerek dertlere derman olundu

Bu uygulamayla Aydin Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmet Agi'nca tespit edilen abonelerin faturalari sisteme yüklenirken, hayirseverlerle ihtiyaç sahibi vatandaslar ayni platformda kolayca bulusmus oluyor. Yaklasik bir buçuk aylik sürede 6 bin 214 abonenin su faturasi hayirseverler tarafindan ödenerek büyük bir yardimlasma agi kuruldu.

Alan elin verin eli görmedigi bu yardimlasma agi Baskan Özlem Çerçioglu’nun “Devlet içinde devlet olmaz ama millet içinde imece olur” çikisiyla daha da anlam kazanmisti.

Baskan Çerçioglu, “Dayanisma bizleri bir arada tutan önemli bir güçtür”

Kampanyada gelinen noktayla ilgili görüs bildiren Baskan Özlem Çerçioglu, “Aydin’da kendini yalniz hisseden hiç kimse birakmamak için yillardir verdigimiz gayrete bu kampanyayla da anlamli bir katki sunduk. Son rakamlara göre binlerce vatandasin faturasi ödendi ve bu bizleri çok mutlu etti. Dayanisma bizleri güçlendiren ve toplumu bir arada tutan, önemli bir güçtür. Bu gücün ne kadar kuvvetli oldugu bir kez daha gösterildi. Askida Su Faturasi kampanyasinda emegi geçen herkese sükranlarimi sunuyorum” seklinde konustu.

SISTEM NASIL ÇALISIYOR

https://eaboneislemleri.aydinaski.gov.tr/fatura linki üzerinden yapilan imecede, "Fatura Birak" ve "Fatura Al" seklinde iki seçenek yer aliyor.

Daha önceden Aydin Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmet Agi'nca tespit edilen aboneler faturalarini birakabiliyor. Ayrica sisteme kayitli olmayan ve fatura birakmak isteyen vatandaslar da 444 13 40 numarali telefondan kayit yaptirabiliyor.

Fatura ödemek isteyenlerse siteye girerek "Fatura Al" seçenegini seçerek bu yardimlasma kampanyasina güç veriyor. Uygulama cuma günü son buluyor.

 

|