BAŞKAN ÇERÇİOĞLU “DÜNYA BU SÜREÇTEN DERS ÇIKARTMALIDIR”

Aydın Büyükşehir Belediyesi çevre duyarlılığını arttırmak için 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde sualtı ve çevre temizliği yaparak farkındalık oluşturdu
Haber Tarihi: 11.06.2020
|

Dünya çapinda çevre duyarliligi olusturmak için ilan edilen 5 Haziran Dünya Çevre Günü, Aydin’da da çesitli etkinliklerle kutlandi. Aydin Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskanligi tarafindan yapilan çalismada Kusadasi Kadinlar Denizi plajina maske, eldiven ve kisisel hijyen malzemelerinin atilacagi çöp kovalari yerlestirildi.

Aydin’in sahilleri piril piril

Temizlik personeli tarafindan köse bucak temizlenen plajlarin yani sira deniz yüzeyi temizleme teknesi de sahil boyunca tur yaparak denizdeki çöpleri topladi. Denizcilik Dairesi Baskanligi'na bagli dalgiçlar da çevre temizligine dikkat çekmek dalis yapti.

Çöplerinizi ayristirin

Atatürk Kent Meydani’nda da farkindalik çalismasi yapan Büyüksehir Belediyesi tarafindan, plastik atiklari, cam ambalaj atiklari, bitkisel ve madeni atiklarinin toplanmasi ve nasil atilmasi konusunda farkindalik yaratacak brosürler dagitildi.

Baskan Çerçioglu, “Dünya bu süreçten ders çikartmalidir”

Insan sagligini korumak için öncelikle dogayi korumak gerektigine dikkat çeken Baskan Özlem Çerçioglu, “Son dönemde görüldü ki saglikli gidaya ulasmak hayati önem tasiyor. Gida kitligi yasamamak, ekonomik olarak dara düsmemek için dogaya saygili olunmali ve onu korumak için öncelikle kirletmemeliyiz. Topragi ve suyu korumak için doganin dengesine saygi duyulmali ve doganin talan edilmesine izin verilmemelidir. Gida güvenligi ve saglikli yasam için aldigimiz her temiz nefesin kaynagi olan doganin degerinin artik daha iyi anlasilmasi gereken bir dönemden geçiyoruz. Dünya bu süreçten ders çikartmalidir. Ekosistemi korumak, biyolojik çesitliligi arttirmak ve dünyayi daha yasanabilir hale getirmek için bugün gerekli tedbirler alinmazsa, yarin tüm insanlik için çok geç olabilir” dedi.

 

|