BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DİDİM'DE MAVİ BAYRAKLI SAHİLLERİ DENETLEDİ

Dünya çapında çevre duyarlılığı oluşturmak için ilan edilen Dünya Çevre Haftası, Aydın’da da Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Haber Tarihi: 11.06.2020
|

Dünya çapinda çevre duyarliligi olusturmak için ilan edilen Dünya Çevre Haftasi, Aydin’da da Büyüksehir Belediyesi'nin yaptigi çesitli etkinliklerle kutlandi. Aydin Büyüksehir Belediyesi, Didim Belediyesi ile ortak bir çalismaya imza atarak Didim'deki Mavi Bayrakli plajlari denetledi, çevre temizligi farkindaligini artirmak için plajlarda temizlik yapti. Çalismada ayrica temizlik personeline Mavi Bayrakla ilgili bilgilendirme de yapildi.

Basta Didim'de denize girmek için en fazla tercih edilen Mavi Bayrakli Altinkum Plaji'nda yapilan çalismalarda, günlük rutin temizlik islemlerinden farkli olarak belirli alanlarda çöp sayimlari da yapildi. Sahillerde temizligin simgesi olan Mavi Bayrak denetlemelerinde kullanilan yöntemle, belirlenen alandaki küçük ve büyük çöp sayilari alinarak bu sayilar denetlemelerde elde edilen skorlarla karsilastirildi. Didim sahilleri temizlik bakimindan tam not alirken daha sonra da farkindalik olusturmak için tüm sahiller boyunca basta küçük çöpler olmak üzere temizlik çalismasi yapildi.

Aydin'in sahillerinin piril piril oldugunun altini çizen Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Mavi Bayrakli plaj sayisini artirmak için çalismalarin devam ettigini belirtti.

 

|