Büyükşehir Belediyesi "Evde kal" çağrısını her yere taşıyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında "Evde kal, sağlıklı kal" mesajını Aydın genelindeki tüm ortak kullanım alanlarındaki parklara ve banklara yazmaya başladı.
Haber Tarihi: 28.03.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi coronavirüs salginiyla mücadele kapsaminda "Evde kal, saglikli kal" mesajini Aydin genelindeki tüm ortak kullanim alanlarindaki parklara ve banklara yazmaya basladi. Sosyal temasin en aza indirilmesinin salgina karsi basariyi artiracagini belirten Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, vatandaslarin zorunlu haller disinda disariya çikmamalari çagrisini yineledi.

Özellikle yasli bireylerle bagisiklik sistemi zayif bireylerin salgindan siddetli bir sekilde etkilendigini belirten Baskan Çerçioglu, evde kalmanin önemine vurgu yapti. Türkiye'de ortaya çikan vaka sayisinin hizla arttigini hatirlatan Baskan Çerçioglu "Birçok vatandasimiz evlerinde sikildiklarini söyleyerek disariya çikiyor. Fakat disariya çikildiginda sosyal temas arttigi için salginin yayilmasi da kolaylasiyor. Bu sebeple salgin hali ortadan kalkana kadar vatandaslarimizin, özellikle de yasli vatandaslarimizin evlerinde kalmalarini istiyoruz. Bu, salgina karsi alinabilecek en önemli tedbir" ifadelerini kullandi.

"Tedbirler vatandaslarimizin sagligi için"

Il genelinde Büyüksehir Belediyesi'nin sorumlulugundaki bütün oturma alanlarinda "Evde kal, saglikli kal" uyarisini kullanacaklarini belirten Baskan Çerçioglu, "Bu tedbiri vatandaslarimizin sagligi için aliyoruz. Onlarin da gereken özeni gösterecegine eminiz"  dedi.

Diger taraftan il genelinde Büyüksehir Belediyesi tarafindan 24 saat esasina göre düzenli yapilan ilaçlama islemlerine de devam ediliyor. Bütün kamu kurum ve kuruluslarinin yani sira eczane gibi hasta ve bagisiklik sistemi zayif bireylerin siklikla kullandiklari alanlarda da dezenfeksiyon islemleri uygulaniyor.

 

|