Büyükşehir Belediyesi caddeleri dezenfekte ediyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Söke'de cadde ve sokaklar ile çarşılar köpüklü su ve dezenfektanla yıkandı.
Haber Tarihi: 28.03.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan coronavirüs salginiyla mücadele kapsaminda Söke'de cadde ve sokaklar ile çarsilar köpüklü su ve dezenfektanla yikandi. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, yikama ve dezenfekte islemlerinin düzenli olarak sürecegini belirtti.

Coronavirüs salginina karsi önlem olarak baslatilan çalismayla Söke ilçesinde  basta Aydin Caddesi, Istasyon Caddesi, Albayrak Caddesi ve Koçlar Caddesi ile sokaklar köpüklü suyla yikandi. Çalismalar kapsaminda yaklasik 10 kilometrelik bir alan yikanmis oldu. Diger taraftan 17 ilçede olusturulan özel ilaçlama ekipleri tarafindan kamuya açik her yerin dezenfekte edilmesine devam ediliyor.

Baskan Çerçioglu: Aydin'in tüm ilçelerini temiz tutuyoruz

Çalismalarla ilgili açiklamada bulunan Baskan Çerçioglu, cadde ve sokaklarin yikanmasi isinin yani sira dezenfeksiyon sürecinin 17 ilçede sürekli olarak devam ettigini belirtti. Çevre temizliginin önemine dikkat çeken Baskan Çerçioglu, "Aydin'in tüm ilçelerini temiz tutmak için gece gündüz çalisiyoruz. Çalismalarimiz kapsaminda cadde ve sokaklarimizi da dezenfektanlarla yikiyoruz. Gereken hijyen kurallarini uygulayarak salginin önüne geçebiliriz" ifadelerini kullandi.

Hizli Çözüm Merkezi yaslilarin hizmetinde

Baskan Çerçioglu, vatandaslarin salgindan korunmalari için ancak evlerinden disariya çikmamalari çagrisini yineleyip "Evde kal, saglikli kal" dedi. Baskan Çerçioglu, Büyüksehir Belediyesi'nin sokaga çikmalari yasak olan 65 yas üzerindeki vatandaslarin her türlü ihtiyaçlari için 444 40 09 numarali Hizli Çözüm Merkezi'ni aramalarini istedi.

 

|