Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden 65 yaş üstü vatandaşlara “Hızlı Çözüm”

İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş üstü vatandaşların evden çıkmamaları yönündeki kararın ardından harekete geçen Aydın Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki 65 yaş üstü vatandaşların taleplerini karşılıyor.
Haber Tarihi: 28.03.2020
|

Içisleri Bakanligi tarafindan 65 yas üstü vatandaslarin evden çikmamalari yönündeki kararin ardindan harekete geçen Aydin Büyüksehir Belediyesi, il genelindeki 65 yas üstü vatandaslarin taleplerini karsiliyor. Vatandaslar 444 40 09 numarali Hizli Çözüm Merkezi'ni arayarak belediye yetkililerine kolaylikla ulasabiliyor.

Tüm dünyada oldugu gibi Türkiye’yi de etkisi altina alan Coronavirüs salginina karsi alinan önlemler kapsaminda risk grubunda olan 65 yas üstü vatandaslarin evden çikmamasi için harekete geçen Aydin Büyüksehir Belediyesi “Hizli Çözüm Merkezi” ile vatandaslarin taleplerini telefonla aliyor, aninda karsiliyor. Vatandaslarin taleplerinin yaninda kuru gida, peçete, sabun, meyve-sebze tedarik edilirken eczaneden ilaçlarin alinmasi talepleri de karsilaniyor. Ihtiyaçlarini karsilamak için evlere giden ekipler vatandaslara dezenfektan ve ekmek de veriyor.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani vatandaslara "Evde kal, saglikli kal" çagrisini yineleyerek, Aydinli vatandaslarin yaninda oldugunu belirtti. Uygulamadan oldukça memnun olduklarini belirten vatandaslar ise kendilerinin zor günlerinde yanlarinda olan Baskan Çerçioglu'na tesekkür ediyor. Diger taraftan Hizli Çözüm Merkezi'ni aramayan yasli vatandaslar da aranarak Büyüksehir Belediyesi'nden bir taleplerinin olup olmadigi soruluyor.

Çerçioglu: “Gün dayanisma günü”

Konuya iliskin açiklama yapan Baskan Çerçioglu, Aydin genelinde taleplerini ileten her 65 yas üstü vatandasin taleplerini yerine getirdiklerini ifade etti. Risk grubundaki vatandaslardan tek isteklerinin salgindan korunmalari için disariya çikmamalari oldugunu belirten Baskan Çerçioglu, "Bu zor günleri de dayanisma içerisinde atlatacagiz. Aydin'daki 65 yas üstündeki her vatandasimizi ariyoruz ve hem sagliklarini hem de bir ihtiyaçlarinin olup olmadigini soruyoruz. Gün, birlik olma günü. Bu sebeple vatandaslarimiz ihtiyaçlarini, özellikle de temel gida maddesi ihtiyaçlarini bizlere iletsinler, biz tedarik edip en kisa sürede kendilerine ulastiracagiz" seklinde konustu.

 

|