Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden kreş atağı

Sosyal belediyecilik adına önemli çalışmalara imza atan Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydınlı çocuklara ve çalışan annelere kreş müjdesi verdi.
Haber Tarihi: 24.02.2020
|

Sosyal belediyecilik adina önemli çalismalara imza atan Aydin Büyüksehir Belediyesi, Aydinli çocuklara ve çalisan annelere kres müjdesi verdi. Efeler ilçesinde insasina baslanan kresler, özellikle ekonomik durumu iyi olmayan ailelere hizmet verecek. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Aydin genelinde pek çok bölgeye yeni kresler kazandiracaklarini duyurdu.

“Gelecegimize yatirim yapiyoruz” sloganiyla harekete geçen Aydin Büyüksehir Belediyesi, il genelinde pek çok mahalleye kres kazandirmak için kollari sivadi. Efeler ilçesinde Adnan Menderes  ve Girne Mahallesi’nde iki kresin yapimina basladiklarini müjdeleyen belediye, Aydin’daki çocuklarin gelecegine yatirim yapmayi hedeflediklerini ve çalisan annelerin çocuklarini güvenle birakabilecegi modern kresleri hizmete açacaklarini duyurdu.

“YENI EGITIM YILINDA HIZMETE AÇACAGIZ”

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Bu sehrin çocuklari yarinlarimizin umududur. Çocuklarimizin egitimini önemsiyoruz. Hizmete açacagimiz Avrupa standartlarindaki modern kreslerimizde çocuklarin ilk egitimini tamamen uygulamali, bilimsel egitim modelleriyle almalarini saglayacagiz” dedi. Kresleri özellikle çalismak zorunda olan ekonomik durumu iyi olmayan aileler için düsündüklerinin altini çizen Çerçioglu, “Bu kresleri hizmete açarken baska hedeflerimizde var. Özellikle ekonomik durumu olmayan ailelerin hizmet almasina öncelik verecegiz. Böylece egitimde firsat esitliginin saglanmasi adina önemli bir adim atmis olacagiz. Ayrica çalisan kadinlar, anneler, çocuklarini huzurla ve güvenle emanet edecegi kreslerimiz sayesinde is hayatina daha fazla adapte olabilecekler. Kreslerimizi önümüzdeki egitim-ögretim yilina yetistirecegiz“ diye konustu.

YENI KRESLER YOLDA

Genis bahçeleri ve üniteleriyle modern iki kresi Aydin’a kazandiracaklarini belirten Baskan Çerçioglu “Ailelerden de gelen talepleri degerlendirerek iki mahallemize kres kazandiriyoruz. Bundan sonra da yeni kresler insa etmeyi planliyoruz. Aydin’a yatirimlarimiz devam edecek” diye konustu.

Adnan Menderes Mahallesi ve Girne Mahallesi’nde yapilan kreslerden toplam 120 ögrenci yararlanacak. Adnan Menderes Mahallesi’nde 2 bin 40 metrekare üzerindeki arsada 400 metrekare olarak insa edilecek olan kreste 4 derslik yer alacak. Girne Mahallesi’nde 740 metrekare arsa üzerine insa edilecek kresin kullanim alani ise 240 metrekare olacak.

 

|