AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GÖRME ENGELLİLERİN YANINDA

Hayata Körü Körüne Çalım Atılan Film 'Çıngıraklı Top' Aydın'da Gösterildi
Haber Tarihi: 20.01.2020
|

Görme engellilerle empati kurmak, onlarin da hayatin içerisinde yer aldiklarini hatirlatmak için Ilyas Salman, Ilhan Mansiz, Osman Tamburaci gibi isimlerin rol aldigi "Çingirakli Top" adli film Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin destegiyle seyirciyle bulustu. Aydin Alti Nokta Körler Dernegi tarafindan düzenlenen organizasyonda, sesli betimlemeli olarak gösterilen filmle gören bireylerin görme engellilerle empati kurabilmeleri hedeflendi.

Sükran Güngör-Yildiz Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda yapilan gösterimde ekran ilk 10 dakika boyunca karartilarak görme engellilerin yasadiklariyla ilgili farkindalik olusturuldu.

Filmde görme engelli bireylerin de çingirakli topla futbol oynayabildikleri anlatilirken, böylelikle imkânlar sunuldugunda görme engellilerin de spor yapabildigine vurgu yapiliyor.

Egemen Ertürk'ün yönetmenligini üstlendigi film 2009'da gösterime girmisti.

Seyirciler, Sesli Betimleme Dernegi (SEBEDER) tarafindan sesli betimlemeli hale getirilerek görme engellilerin begenisine sunulan 600'den fazla filmden birisi olan "Çingirakli Top"la farkli bir sinema deneyimi yasadiklarini ve görme engellilerin de hayatin içerisinde yer aldiklarini bir kez hatirladiklarini belirtti.

Film gösterimi Alti Nokta Körler Dernegi tarafindan düzenlenirken gösterim için Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan de görme engellilere salon ve araç tahsis edildi. Alti Nokta Körler Dernegi Aydin Sube Baskani Bayram Özen verdigi desteklerden dolayi Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür etti.

 

|