TOPUKLU EFE KUŞADASI'NIN 40 YILLIK ALTYAPI HATLARINI YENİLİYOR

Vatandaşlar ASKİ'nin Kuşadası'ndaki çalışmalarından oldukça memnun
Haber Tarihi: 20.01.2020
|

Yilin dört mevsimi Aydin'in17 ilçesinde çalismalar yürütmeye devam eden Aydin Büyüksehir Belediyesi, Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI), Kusadasi'nda 40 yildir yenilenmeyen altyapiyi yeniliyor. Çalismalarda yaklasik 8 kilometrelik hat çalismasi yapilacak. Vatandaslar ise yillardir altyapi çalismasi yapilmadigini hatirlatip Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na ve Kusadasi Belediye Baskani Ömür Günel'e tesekkür etti.

Kusadasi'nda eszamanli olarak yürütülen çalismalarda eski Türkmen Mahallesi'nde toplam 6 bin 100 metrelik yagmur suyu ve içme suyu hatti yapiliyor. Çalismalarin 5 bin metrelik kismini içme suyu hatti olustururken vatandaslar yapilan çalismalardan çok memnun olduklarini söyledi. Dogdugundan bu yana mahallede yasayan mahalle sakinlerinden Nail Güloglu "Benim hatirladigim en son burada altyapi çalismasi 40 yil önce yapildi. En son eski Kusadasi Belediye Baskani Lütfi Suyolcu zamaninda kanalizasyon ve içme suyu yapilmisti. Meslegim insaat mühendisligi; ben de kanalizasyon, altyapi isleri yapiyorum. Bu mahalle Kusadasi'nin en eski mahallesi. Özlem Çerçioglu'na tesekkür ederiz, mahallemize bir el atti. Mahallemiz daha iyi olacak" diye konustu.

Kusadasi'nda Kadinlar Denizi Caddesi'nde de ek kanalizasyon hatti ve içme suyu hatti yenileme çalismalarina da baslandi. Uzun yillar hizmet vermesi hedeflenen çalismalarda toplam 1.500 metre altyapi çalismasi yapilacak. 1993 yilindan bu yana caddede esnaflik yapan Ali Karadag, caddede 20 yildan fazla zamandir kanalizasyon hat çalismasi yapilmadigini belirtti. Karadag, "Kadinlar Denizi Caddesi'nde ilk defa böyle bir çalisma gördüm. Kanalizasyon sorunu bizim için büyük bir problemdi. Yapilan çalismalar için Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür ederiz" ifadelerini kullandi.

Diger taraftan ilçede Güvercinada Caddesi'nde de içme suyu hat çalismasi yapiliyor. Eskimis hatlar 200 milimetrelik 25 ATÜ modern içme suyu hatlariyla degistirilirken bölgede uzun yillar su sorunu yasanmamasi hedefleniyor.

 

|