ENGELSİZ HAYATI SEÇİP KUŞADASI'NA YERLEŞTİ

20 yıldır tanısı konulamayan bir kas hastalığı yaşayan ve son iki yıldır tekerlekli sandalye kullanmaya başlayan Deniz Öztürk, engelsiz bir hayatı seçerek Kuşadası'nda yaşamaya başladı.
Haber Tarihi: 19.07.2019
|

"Adim Deniz olmasina ragmen denize girmeye hasrettim" diyen Öztürk, kentin içerisinde özgürce gezmesini saglayan ve hayatini kolaylastiran çözümler için Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür etti.

Özel bir firmada satis ve destek görevlisi olarak çalisan Öztürk, evden yaptigi isinden kalan zamanlarda artik Kusadasi'nda özgürce dolasabildigini söyledi. Son 10 yildir araliklarla Kusadasi'na tatile geldigini belirten Öztürk "En son geçen bayramda geldigimde Ada'miza alica gözle baktim ve bana eslik eden annemle birlikte Kusadasi'na tasinmaya karar verdik. Bu karari vermemdeki en büyük etken Kusadasi'nda engelli bireylere duyulan saygi, insanlarin beni kendilerinden birisi olarak görüp o dogrultuda hareket etmeleri ve bunun yaninda Kusadasi Belediyesi ve Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin sagladigi imkânlar" diye konustu.

 

'10 yil sonra denize ilk kez Kusadasi'nda girdim'

Hastalanmadan önce ve hastalandiktan sonra hem yurtiçinde hem yurtdisinda birçok tatil beldesine gittigini söyleyen Öztürk "Hiçbirisinde buradaki konforu bulamadim. Hatta bir süre önce Büyüksehir Belediyesi'nin Engelsiz Plaji'nda 10 yildir denize olan hasretimi gidererek denize girdim. Buraya geldigimde plajda görevli bütün Büyüksehir Belediyesi personeli yardimci olmak için seferber oldu. Hepsi birbirinden güleryüzlü, hepsi birbirinden yardimsever... Önceliklerinin engelli vatandaslarin denize girmelerinde yardimci olmak oldugunu söylediler" dedi.  

 

'Adim Deniz olmasina ragmen denize hasrettim'

Sözlerine "Onlarin yardimiyla denize girebildim. Tabii ki anlatilmaz bir duygu. Adim Deniz oldugu için denize bir tutkum var fakat denize hasrettim. Bu Ada'ya tasinmamda çok etkili oldu. Bunun yaninda buradaki tuvaletlerde engelliler düsünülmüs ve tamamen kriterlere uygun tuvaletler olusturulmus" diyerek devam eden Öztürk, bütün engelli arkadaslarini da Kusadasi'na, Aydin'a davet ettiginin altini çizdi.

Kusadasi'ni "engelli cenneti" sözleriyle tanimlayan Öztürk "Bu kadar güzel bir engelli cennetiyle karsilasacagimi tahmin etmiyordum. Hem Kusadasi Belediyesi hem de Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan biz engellilere ciddi bir öncelik taninmis. Bunun için hem Kusadasi Belediyesi'ne hem de Aydin Büyüksehir Belediyesi'ne çok tesekkür ediyorum" dedi.

 

'Aydin'da engellilere pozitif ayrimcilik var'

"Engelli bir birey olarak artik pozitif ayrimciligi geçtim, esitlik bile bana bir lüks gibi görünürken ben Kusadasi'nda, Aydin'da pozitif ayrimcilik oldugunu görüyorum.  Insanlarin bizleri el üstünde tuttugunu görüyorum. Bu çok gururumu oksuyor. Böylelikle çektigimiz sikintilari daha kolay gögüsleyebiliyoruz, hayata daha olumlu yaklasabiliyoruz. Daha faydali olabiliyoruz. Bu noktada buradaki uygulamalarin korunmasi bile biz engelli bireyler için bir nimet" ifadelerini kullanan Öztürk "Bize burada hayata karisma, sosyallesme, yasama ve özgür olma imkâni veriliyor. Ufak tefek aksilikler olsa da burada yasamaktan çok mutluyum" diyor.

 

'Çok daha fazla Özlem Abla'lar olsun'

Baskan Çerçioglu'na da hayatlarini kolaylastiran çözümler ürettigi için tesekkür eden Öztürk "Özlem Hanim'a kendim ve bütün engelli arkadaslarim adina çok tesekkür ederim. Zaten kadin bir belediye baskanimiz oldugu için gurur duyarken, engelli dostu, merhametli, mert bir belediye baskanimiz oldugu için de onunla gurur duyuyoruz. Çok daha fazla Özlem Abla'lar olmasini diliyoruz; iyi ki var" diye konustu.

|