BÜYÜKŞEHİR ENGELLERİ KALDIRIYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Engelsiz Festivali” coşkuyla başladı.
Haber Tarihi: 11.05.2019
|

Dün Apollon Tapinagi’ndan Altinkum Yali Caddesi’ne kadar yapilan Farkindalik Korteji’yle baslayan festival dört gün sürecek. Engelli vatandaslar engelsiz bir yasam için herkesi festivale davet etti.

Engellilerin de toplumun bir parçasi oldugu konusunda farkindalik olusturma amaciyla yapilan festival bu yil da yüzlerce vatandasin katildigi Farkindalik Korteji'yle basladi. Vatandaslar korteje araçlariyla katilip destek verirken, korteje bisiklet ve motosiklet gruplari da destek verdi. Onlarca araç, bisikletli ve motosikletlinin eslik ettigi kortej festivalin yapildigi Altinkum Yali Caddesi'ne geldi.

Altinkum Yali Caddesi’nde yapilan yürüyüs sonrasi festivalin açilis konusmalari yapilirken farkli yörelerin halk oyunlari da ilkögretim ögrencileri tarafindan oynandi Yine ilkögretim ögrencileri tarafindan “Istiklal Marsi” ve “Memleketim” sarkisi ise isaret diliyle okundu. Engelli gençlerin sahneye çikarak çesitli sarkilari seslendirmeleri ise ailelerini duygulandirdi.

Festival açilisinda bir konusma yapan Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay, festivalin düzenlenmesi için verdigi destekten dolayi Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür etti.

Festival, Aydin Büyüksehir Belediyesi ve Didim Belediyesi ile Didim ve Yöresi Engelliler Dernegi isbirligiyle düzenleniyor. 

|