Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı I. Birleşim Meclis Karar Özetleri

AYDIN BÜYÜKSEHIR BELEDIYE MECLISININ NISAN AYI 16.04.2019

TARIHLI I. BIRLESIM MECLIS KARAR ÖZETLERI

 

 

Karar No:102

Karar: Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 14.03.2019 tarihli Mart Ayi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:103

Karar: 5393 sayili Belediye Kanununun 19. Maddesi ve Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeliginin 5. Maddesi uyarinca yapilan gizli oylama sonucunda kullanilan 81 oydan 46 oy alan Ayse ÖZDEMIR, 46 oy alan Semra YÜCEL, 46 oy alan Yasemin GÜRSOY, 45 oy alan Fatma TABAK ve 45 oy alan Hatice KURBAN  2 (Iki) yil süre ile Meclis Divan Katipligine asil üye olarak, Mehmet Arif CEYLAN, Mustafa KIRCALI, Ulvi YILDIRIMKARAMAN, Murat GÜNEL ve  Mustafa Bülent BAKIRLI’ nin yedek Meclis Divan Katibi olarak 2 yil (iki) süre ile seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla  karar verildi.

Karar No:104

Karar: 5393 sayili Belediye Kanununun 19. Maddesi ve Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeliginin 5. Maddesi uyarinca yapilan gizli oylama sonucunda kullanilan 81 oydan 45 oy alan Evrim KARAKOZ’un Meclis I. Baskan Vekili ve 81 oydan 45 oy alan Cihan DEMIREL’in Meclis II. Baskan Vekili olarak 2 yil (iki) süre ile seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oyçoklugu ile karar verildi.

Karar No:105

Karar: 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanununun 16. Maddesi ve Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeliginin 5. Maddesi uyarinca yapilan gizli oylama sonucunda kullanilan 81 oydan 54 oy alan Malik ERCAN,  54 oy alan Hayati ATLI,  53 oy alan Semra YÜCEL, 52 oy alan Kadir MUTLU, 73 oy alan Mehmet GÜLER ’in 1 yil (bir) süre ile Encümen Üyeligine seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla  karar verildi.

Karar No:106

Karar: 5216 sayili Belediye Kanununun 15. Maddesi ve Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeliginin 5. Maddesi uyarinca Plan ve Bütçe Komisyonu, Imar ve Bayindirlik Komisyonu, Çevre ve Saglik Komisyonu, Egitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu, Ulasim Komisyonu, Hukuk Komisyonu, Esnaf, Meslek Odalari ve Sivil Toplum Örgütleri Komisyonu, Tarim ve Jeotermal Komisyonu, Kadin Çocuk Aile ve Engelliler Komisyonu, Turizm komisyonlarinin kurulmasina, kurulacak olan komisyonlarin 7 kisiden tesekkül etmesine, açik oyla yapilan  seçimler sonucunda asagida isimleri yazili üyelerin 1(bir) yil süre ile mezkur komisyonlara seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle  karar verildi.

 

Aydin Büyüksehir Belediye Meclisi Ihtisas Komisyonlari

 

Plan ve Bütçe Komisyonu                Imar ve Bayindirlik Komisyonu

Ulvi Yildirim KARAMAN                            Hasan YÖRÜK

Gürol TURHAN                                      Mehmet Arif CEYLAN

Mustafa KIRCALI                              M. Mükremin SEMERCIOGLU

Semra YÜCEL                                          Soner YELKOVAN

Bülent SAYAR                                           Ramazan ÖZALP

Mustafa ÇINAR                                         Bülent SAYAR

Hasan NARGIZ                                        Mustafa AKKAYA

                

Çevre ve Saglik Komisyonu                     Egitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu

Murat KARABULUT                                                 Yusuf DEVECI

Murat GÖREN                                                          Faik POLAT

Adnan BOSNALI                                                      Atif YILDIZ

Mehmet ÇONDUR                                                Mevlüt SAHINCI

Ali ERKUT                                                            Mehmet ÇAKMAK

Nazif TÜRKÖZ                                                       Mustafa ARI

Yüksel DEVECI                                                       Kasim PAYZA   

       

                  

Ulasim Komisyonu                                            Hukuk Komisyonu

Ahmet YILMAZ                                                    Evrim KARAKOZ

Celalettin EROL                                                    Hatice KURBAN

Fatih PEHLIVAN                                                Mehmet Utku SAHIN

Hayati ATLI                                                            Cihan DEMIREL

Adnan AKDAG                                                      Eda Yücel ILHAN

Alim ÖZTÜRK                                                       Nese MENDERES

Sevki CAN                                                            Hatice Uzel ÇAKAR

 

                 

Esnaf , Meslek Odalari ve Sivil Toplum Örgütleri Komisyonu               Tarim ve Jeotermal Komisyonu

Atif YILDIZ                                                                                                         Hüdai GÖNÜLAÇAR

Yasemin GÜRSOY                                                                                            Murat KARABULUT

Ilhan GÜNENDI                                                                                                   Baris ALTINTAS

Haydar TUNÇ                                                                                                       Kivanç ISBILEN

Ahmet Bahri ERDEL                                                                                              Halil KOÇYIGIT

Levent GÜLEÇYÜZ                                                                                               Halit BORAN

Yüksel DEVECI                                                                                                      Hilmi DÖZMEZ

 

                 

Kadin Çocuk Aile ve Engelliler Komisyonu                    Turizm Komisyonu

Ayse ÖZDEMIR                                                                Mustafa Bülent BAKIRLI

Hatice KURBAN                                                                    Ilhan GÜNENDI

Yasemin GÜRSOY                                                                 Yusuf DEVECI

Fatma TABAK                                                                           Hayati ATLI

Eda Yücel ILHAN                                                                    Tacettin ÖZDEN

Nese MENDERES                                                                   Mustafa AYDIN

Hatice Uzel ÇAKAR                                                                 Mustafa BAKIRCI

 

Karar No:107

Karar: Ege Belediyeler Birliginde Belediyemizi temsil etmek üzere Meclis Üyesi Soner YELKOVAN’ in asil, Meclis Üyesi Faik POLAT’ in yedek üye olarak seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:108

Karar: Tarihi Kentler Birliginde Belediyemizi temsil etmek üzere Meclis Üyeleri Adnan BOSNALI, Malik ERCAN ve Cihan DEMIREL’ in asil, Meclis Üyeleri Baris ALTINTAS ve Haydar TUNÇ’ un yedek üye olarak seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:109

Karar: Türkiye Saglikli Kentler Birliginde Belediyemizi temsil etmek üzere Meclis Üyeleri Mustafa KIRCALI, Mehmet ÇONDUR ve Kivanç ISBILEN’ in üye olarak seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:110

Karar: Didim Turizm Altyapi Hizmet Birliginde Belediyemizi temsil etmek üzere Meclis Üyeleri Evrim KARAKOZ, Mustafa Bülent BAKIRLI ve Kivanç ISBILEN’ in asil, Meclis Üyeleri Yusuf DEVECI, Celalettin EROL ve Hayati ATLI’ nin yedek üye olarak seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:111

Karar: Jeotermal Kaynakli Belediyeler Birliginde Belediyemizi temsil etmek üzere Meclis Üyeleri Adnan BOSNALI, Ulvi YILDIRIMKARAMAN ve Kadir MUTLU’ nun asil, Meclis Üyeleri Mevlüt SAHINCI ve Murat GÖREN’ in yedek üye olarak seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:112

Karar: Il Afet Acil Yardim ve Kurtarma Birliginde Belediyemizi temsil etmek üzere Meclis Üyesi Evrim KARAKOZ’ un asil, Meclis Üyesi Mehmet ÇONDUR’ un yedek üye olarak seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:113

Karar: 5216 Sayili Büyüksehir Belediye Kanununun 13. Maddesi geregi Büyüksehir Belediye Meclisinin her ayin ikinci haftasi önceden meclis tarafindan belirlenen günde mutat toplanti yerinde toplanmasina ve tatil yapmamasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:114

Karar: 5393 sayili Belediye Kanununun 20. maddesi geregi Büyüksehir Belediye Meclis görüsmelerinin sesli ve görüntülü olarak kaydedilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:115

Karar: 5393 sayili Büyüksehir Belediye Kanununun 32. Maddesine istinaden, Büyüksehir Belediye Meclis Baskani ve üyelerine katildiklari her Meclis, Ihtisas komisyonlari ve Denetim Komisyonu toplantilari için Büyüksehir Belediye baskanina ödenen aylik brüt ödenegin günlük tutarinin üçte biri kadar Huzur Hakki ücreti ödenmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:116

Karar: 5216 sayili Büyüksehir Belediye Kanununun Büyüksehir Belediye Baskaninin görev ve yetkileri baslikli 18. Maddesinin (h) bendi geregince; Aydin Büyüksehir Belediye Baskanligini mahkemelerde temsil etmek ve açilan davalarda sulh ile tasfiye, ibra, kabul ve feragat yapabilmek amaciyla Belediyemiz avukatlarina genel vekâletname vermek üzere Büyüksehir Belediye Baskani Özlem ÇERÇIOGLU’ na yetki verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:117

Karar: 4688 Sayili Kamu Görevlileri Sendikalari ve Toplu Sözlesme Kanununun 32.Maddesi uyarinca; Belediyemiz bünyesinde istihdam edilen memur ve sözlesmeli personele, mevzuat hükümlerince belirlenen tavan tutari geçmemek üzere sosyal denge tazminatinin ödenebilmesi için yetkili sendika ile Toplu Sözlesme imzalamak üzere Aydin Büyüksehir Belediye Baskani’na yetki verilmesine ve Sosyal Denge Tazminatinin ödenmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:118

Karar: 5216 Sayili Büyüksehir Belediye Kanununun 20. Maddesinin 2. Fikrasina istinaden baskan danismanlarina her türlü ödemeler dahil Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreterine ödenen brüt aylik miktarinin %75’ini asmamak üzere brüt ücret ödenmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:119

Karar: Koçarli Ilçesi, Dedeköy Mahallesi 820 parselde kayitli 10.840,00 m² yüzölçümlü mezarlik olarak sinirlandirilan tasinmazin Aydin Büyüksehir Belediyesi adina tescil edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:120

Komisyon Görüsü:16.04.2019 tarihli Meclis Toplantisinda Komisyonumuza havale edilen, AYBEL Ins.Org.Spor.Hiz.Tem.Gida San. ve Tic. A.S.’ nin mevcut 35.000.000,00-TL olan sermayesinin 55.000.000,00-TL’ye çikartilmasi hususu; Komisyonumuzca görüsülerek oyçokluguyla kabul edilmistir.

Karar: AYBEL Insaat Organizasyon Spor Hizmetleri Temizlik Gida Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi’nin sermaye artirimi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

Karar No:121

Komisyon Görüsü: 16.04.2019 tarihli Meclis toplantisinda Komisyonumuza havale edilen; Büyüksehir Belediyemizin ortagi oldugu ÜNIBEL A.S. nin 22.03.2019 tarihinde yapilan 2018 yili Olagan Genel Kurul Toplantisinda, sirket sermayesi 8.000.000,00 TL’den 3.000.000,00 TL artisla 11.000.000,00 TL’ye çikartilmistir. Nakdi payimizin ¼ nispetindeki kismi olan 3,25 TL’nin tescil tarihinden önce, kalan kisim olan 9,75 TL’nin ise 31.12.2019 tarihine kadar ödenerek söz konusu sermaye artirimina katilma hususu, 5393 sayili Belediye Kanunu Belediye Meclisi Çalisma Görev ve Yetkileri 18 inci maddesi geregince; Komisyonumuzca görüsülerek oybirligi ile uygun görülmüstür ve Meclis Baskanligina havale edilmistir. Is bu raporumuz hakkinda karar alinmak üzere Büyüksehir Belediye Meclisi’ne arz olunur.

Karar: Ünibel A.S. sermaye artirimina katilim ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

Karar No:122

Karar: 5393 sayili Belediye Kanununun 68. Maddesi geregince yapilacak borçlanmalarda, borçlanma yapmak üzere Büyüksehir Belediye Baskanina yetki verilmesine toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

Karar No:123

Karar: 5216 Sayili Büyüksehir Belediyesi Kanununun 26.Maddesi geregince, Büyüksehir Belediyemizin kendisine verilen görev ve hizmet alanlarinda sirket kurulmasi ve kurulacak sirketlere ortak olunmasi için Büyüksehir Belediye Baskanina yetki verilmesine toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

Karar No:124

Karar: Kemer Mahallesi 720 ada 187 parsel üzerinde bulunan Termal Saglik Turizm Merkezi’ nin elektrik enerjisini karsilamak için yapilan trafo tesisinin mevzuat hükümleri ile Baglanti ve Sistem Kullanim Yönetmeligi hükümleri uyarinca, isletme ve bakim giderleri karsiligi TEDAS’ a devredilmesine ve Devir Protokolünü imzalamasi için Büyüksehir Belediye Baskaninin yetki verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:125

Karar: Koçarli Ilçesi Gündogan Mahallesi Demirkaya Mevkii, 60 ada, 172 parsel numarali 827,27 m² yüzölçümlü tasinmaz üzerinde bulunan Hizmet Binasinin zemin kat (ASKI vezneleri hariç), 2’ nci, 3’ üncü ve Teras katlarinin bedelsiz olarak 1 yil süreyle Koçarli Belediye Baskanligina tahsisine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:126

Karar: Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan hizmetleri sürdürülmekte olan, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait Kusadasi Ilçesi Türkmen Mahallesi Yunusçesmesi mevkiinde bulunan Hayvan Barinaginin bakim, onarim, ikmal, isletmesi ve diger ihtiyaçlarinin Kusadasi Belediyesince karsilanabilmesi için Kusadasi Belediyesi ile protokol yapilmak üzere Büyüksehir Belediye Baskanina yetki verilmesi toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:127

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Nazilli Ilçesi, Yenimahalle, 643 ada 31 ve 50 parsellerde kayitli, yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda yol ve cep otoparki olarak planlanan parsellerin, konut alanina dahil edilmesi amaçli UIP-8226,58 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi Nazilli Belediye Meclisi’nin 02.01.2019 tarih ve 9 sayili karari ile uygun görülerek, Nazilli Belediyesinin 10.01.2019 tarihli ve 103 sayili yazisi ile Büyüksehir Belediyesine sunulmus ve Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. UIP-8226,58 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi, teknik altyapi alaninin azaltilmasina sebep olacagindan dolayi mevcut imar plani kosullarinin devaminin uygun olduguna komisyonumuzca oy birligi ile karar verilmistir.

Karar: Nazilli Ilçesi, Yenimahalle, 643 ada 31 ve 50 parsellerde kayitli, yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda yol ve cep otoparki olarak planlanan parsellerin, konut alanina dahil edilmesi amaçli UIP-8226,58 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:128

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Incirliova Ilçesi, Karabag Mahallesi 194 ada 18 parsel numarali 7.719,80 m² yüzölçümüne sahip tasinmazin “tüm cephelerden 5m yapi yaklasma mesafeli E:2.0 Yençok:5 Kat yapilasma kosullu Özel Egitim Tesis Alani ile Trafo Alani” belirlenmesi amaçli hazirlanan UIP-6620,38 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani teklifi Incirliova Belediye Meclisi’nin 07.02.2019 tarih ve 24 sayili karari ile uygun bulunmus, Incirliova Belediye Baskanligi’nin 11.02.2019 tarih ve E.391 sayili yazisi ile Büyüksehir Belediyesine sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. UIP-6620,38 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani teklifinde 2 numarali plan notunun "Planlama alaninda yalnizca Lise yapilabilir." seklinde düzenlenmesi kosuluyla tadilen uygun olduguna komisyonumuzca oy birligi ile karar verilmistir. Is bu raporumuz hakkinda 3194 sayili Imar Kanunu’nun 8/b maddesi ve 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere Büyüksehir Belediye Meclisine arz ederiz.

Karar: Incirliova Ilçesi Karabag Mahallesi 194 ada 18 parselde özel egitim alani ile trafo alani belirlenmesi amaçli UIP-6620,38 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:129

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Kuyucak Ilçesi, Pamukören Mahallesi, 4251 ve 4255 parsellerde kayitli tasinmazlarin güneyinde, yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda 5m’lik yaya yolunda kalan alanin kaldirilarak, konut alanina dahil edilmesi amaçli UIP-9264,5 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi Kuyucak Belediye Meclisi’nin 06.02.2019 tarih ve 2019/15 sayili karari ile uygun görülerek, Kuyucak Belediyesinin 12.02.2019 tarihli ve 165/354 sayili yazisi ile Büyüksehir Belediyesine sunulmus ve Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. UIP-9264,5 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi, dosyada bilgi ve belge eksiklerinin bulunmasindan ve plan degisikligi ile yogunluk artisi getirildiginden, mevcut imar plani kosullarinin devaminin uygun olduguna komisyonumuzca oy birligi ile karar verilmistir. Is bu raporumuz hakkinda 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere Büyüksehir Belediye Meclisine arz ederiz.

Karar: Kuyucak Ilçesi, Pamukören Mahallesi, 4251 ve 4255 parsellerde kayitli tasinmazlarin güneyinde, yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda 5 m’lik yaya yolunda kalan alanin kaldirilarak, konut alanina dahil edilmesi amaçli UIP-9264,5 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:130

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Söke Ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi, X: 28100-28200 ile Y: 29900-30000 koordinatlari arasinda, 1190 ada 6 numarali parselin batisinda ve 879 ada 2 nolu parselin dogusunda yer alan tescil disi park alaninda 150 m²’ lik trafo alani belirlenmesi amaçli UIP-887,83 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi, Söke Belediye Meclisi’nin 01.02.2019 tarihli ve 2019/2-37 sayili karari ile uygun bulunarak, 13.02.2019 tarihli ve E.72080 sayili Söke Belediye Baskanligi yazisi ile Büyüksehir Belediyesine sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. UIP-887,83 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifinde; Planli Alanlar Imar Yönetmeligi'nin 19. maddesine iliskin Danistay 6. Dairesinin YD karari bulundugu ve küçültülen park alanina karsilik esdeger alan ayrilmadigi gerekçesi ile mevcut imar plani kosullarinin devamina komisyonumuzca oy birligi ile karar verilmistir. Is bu raporumuz hakkinda 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere Büyüksehir Belediye Meclisine arz ederiz.

Karar: Söke Ilçesi Cumhuriyet Mahallesi 1190 ada 6 parselin batisi ve 879 ada 2 parselin dogusundaki park alaninda trafo alani düzenlenmesi amaçli UIP-887,83 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:131

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Söke Ilçesi, Yenikent Mahallesi, 22K-IV paftada, 1521 ada 1 parselin dogusunda tescil harici alanda, yatay: 31600-31700, düsey: 29100-29200 koordinatlari arasinda yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda yaklasik 1345m² yüzölçümüne sahip park alani kullaniminda yaklasik 51m²’lik trafo alani belirlenmesi amaçli UIP-887,82 plan islem numarali, 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi Söke Belediye Meclisi'nin 01.02.2019 tarihli ve 2019/2-38 sayili karari ile uygun bulunarak Söke Belediye Baskanligi’nin 13.02.2019 tarihli ve E.72081 sayili yazisi ile Büyüksehir Belediyesine sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. UIP-887,82 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifinde; Planli Alanlar Imar Yönetmeligi'nin 19. maddesine iliskin Danistay 6.Dairesinin YD karari bulundugu ve küçültülen park alanina karsilik esdeger alan ayrilmadigi gerekçesi ile mevcut imar plani kosullarinin devamina komisyonumuzca oy birligi ile karar verilmistir. Is bu raporumuz hakkinda 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere Büyüksehir Belediye Meclisine arz ederiz.

Karar: Söke Ilçesi Yenikent Mahallesi 1521 ada 1 parselin dogusunda park alaninda trafo alani düzenlenmesi amaçli UIP-887,82 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:132

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Kusadasi Ilçesi, Davutlar Mahallesi, 30L-IIB paftada,792 ada 1 parselin batisinda tescil harici, yatay:19300-19400, düsey:31000-31100 koordinatlari arasinda yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda yaklasik 2360 m² yüzölçümüne sahip park alani kullaniminda yaklasik 50 m²’lik trafo alani belirlenmesi amaçli UIP-13405,20 plan islem numarali, 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi Kusadasi Belediye Meclisi'nin 05.02.2019 tarihli ve 301-05/75 sayili karari ile uygun bulunarak Kusadasi Belediye Baskanligi’nin 11.02.2019 tarihli ve E.639/3544 sayili yazisi ile Büyüksehir Belediyesine sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. UIP-13405,20 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifinde; Planli Alanlar Imar Yönetmeligi'nin 19. maddesine iliskin Danistay 6. Dairesinin YD karari bulundugu ve küçültülen park alanina karsilik esdeger alan ayrilmadigi gerekçesi ile mevcut imar plani kosullarinin devamina komisyonumuzca oy birligi ile karar verilmistir. Is bu raporumuz hakkinda 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere Büyüksehir Belediye Meclisine arz ederiz.

Karar: Kusadasi Ilçesi Davutlar Mahallesi 792 ada 1 parselin batisinda park alaninda trafo alani belirlenmesi amaçli UIP-13405,20 plan islem numarali, 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:133

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Söke Ilçesi, Fevzi Pasa Mahallesi, X:30800-30811 ile Y:31590-31576 koordinatlari arasinda, 564 ada 151 parsel ile 2049 ada 1 parsel numarali tasinmazlarin arasinda tescil harici alanda bulunan ve yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda iki yaya yolu arasindaki yesil alanda 35m²’ lik trafo alani belirlenmesi amaçli UIP-887,81 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi, Söke Belediye Meclisi’nin 01.02.2019 tarihli ve 2019/2-36 sayili karari ile uygun bulunarak, 13.02.2019 tarihli ve E.72080 sayili Söke Belediye Baskanligi yazisi ile Büyüksehir Belediyesine sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. UIP-887,81 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifinde; Planli Alanlar Imar Yönetmeligi'nin 19. maddesine iliskin Danistay 6.Dairesinin YD karari bulundugu ve küçültülen park alanina karsilik esdeger alan ayrilmadigi gerekçesi ile mevcut imar plani kosullarinin devamina komisyonumuzca oy birligi ile karar verilmistir. Is bu raporumuz hakkinda 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere Büyüksehir Belediye Meclisine arz ederiz.

Karar: Söke Ilçesi Fevzipasa Mahallesi 564 ada 151 parsel ile 2049 ada 1 parsel arasindaki yesil alanda trafo alani belirlenmesi amaçli UIP-887,81 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:134

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Kusadasi Ilçesi, Davutlar Mahallesi, 29M-IV-c paftada 1023 ada 1 (eski 3165) parselin kuzeyinde tescil harici park alaninda trafo alani belirlenmesine iliskin hazirlanan UIP-13405,17 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi Kusadasi Belediye Meclisi’nin 05.02.2019 tarihli ve 77 sayili karari ile uygun görülmüs ve onaylanmak üzere 11.02.2019 tarihli ve 3550 sayili yazi ile Büyüksehir Belediyesine sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. UIP-13405,17 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifinde; Planli Alanlar Imar Yönetmeligi'nin 19. maddesine iliskin Danistay 6.Dairesinin YD karari bulundugu ve küçültülen park alanina karsilik esdeger alan ayrilmadigi gerekçesi ile mevcut imar plani kosullarinin devamina komisyonumuzca oy birligi ile karar verilmistir. Is bu raporumuz hakkinda; 3194 sayili Imar Kanunu’nun 8/b ve 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanununun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere Büyüksehir Belediye Meclisine arz ederiz.

Karar: Kusadasi Ilçesi Davutlar Mahallesi 1023 ada 1 (eski 3165) parselin kuzeyindeki park alaninda trafo alani belirlenmesi amaçli UIP-13405,17 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:135

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Kusadasi Ilçesi, 18L-I numarali paftada yatay: 28400-28500, düsey: 30800-30900 koordinatlari arasinda Türkmen Mahallesi, 977 ada 1 no.lu parselin dogusunda yer alan tescil disi park alaninda ADM Elektrik Dagitim AS’nin talebine yönelik mevcut zeminde bulunan trafonun planlara islenerek 7.80m x 9.00m (70.2m²) ebatlarinda trafo alani belirlenmesine iliskin hazirlanan UIP-13182,109 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi, Kusadasi Belediye Meclisi’nin 05.02.2019 tarihli ve 05/73 sayili karari ile uygun görülmüs 11.02.2019 tarihli ve E.653/3591 sayili yazi ile Büyüksehir Belediyesine sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. UIP-13182,109 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifinde; Planli Alanlar Imar Yönetmeligi'nin 19. maddesine iliskin Danistay 6.Dairesinin YD karari bulundugu ve küçültülen park alanina karsilik esdeger alan ayrilmadigi gerekçesi ile mevcut imar plani kosullarinin devamina komisyonumuzca oy birligi ile karar verilmistir. Is bu raporumuz hakkinda 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere Büyüksehir Belediye Meclisine arz ederiz.

Karar: Kusadasi Ilçesi Türkmen Mahallesi 977 ada 1 parselin dogusundaki park alaninda trafo alani belirlenmesi amaçli UIP-13182,109 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:136

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Kusadasi Ilçesi, 14L-II numarali paftada yatay:24100-24200, düsey:31600-31700 koordinatlari arasinda Türkmen Mahallesi, 2384 ada 1 nolu parselin dogusunda yer alan tescil disi park alaninda ADM Elektrik Dagitim AS’nin talebine yönelik mevcut zeminde bulunan trafonun planlara islenerek 11.00m x 7.30 m (80.3m²) ebatlarinda trafo alani belirlenmesine iliskin hazirlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi, Kusadasi Belediye Meclisi’nin 05.02.2019 tarihli ve 72 sayili karari ile uygun görülmüs ve 11.02.2019 tarihli ve E.652/3590 sayili Kusadasi Belediye Baskanligi yazisi ile Büyüksehir Belediyesine sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. UIP-13182,110 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifinde; Planli Alanlar Imar Yönetmeligi'nin 19. maddesine iliskin Danistay 6.Dairesinin YD karari bulundugu ve küçültülen park alanina karsilik esdeger alan ayrilmadigi gerekçesi ile mevcut imar plani kosullarinin devamina komisyonumuzca oy birligi ile karar verilmistir. Is bu raporumuz hakkinda 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere Büyüksehir Belediye Meclisine arz ederiz.

Karar: Kusadasi Ilçesi Türkmen Mahallesi 2384 ada 1 parselin dogusundaki park alaninda trafo alani belirlenmesi amaçli UIP-13182,110 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:137

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Kusadasi Ilçesi, Türkmen Mahallesi, X: 26500-26600 ile Y: 29100-29200 koordinatlari arasinda, 1802 ada 1 nolu parselin batisinda yer alan tescil disi park alaninda 117 m²’ lik trafo alani belirlenmesi amaçli UIP-13182,112 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi, Kusadasi Belediye Meclisi’nin 05.02.2019 tarihli ve 05-70 sayili karari ile uygun bulunarak, 11.02.2019 tarihli ve E.650/3588 sayili Kusadasi Belediye Baskanligi yazisi ile Büyüksehir Belediyesine sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. UIP-13182,112 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifinde; Planli Alanlar Imar Yönetmeligi'nin 19. maddesine iliskin Danistay 6.Dairesinin YD karari bulundugu ve küçültülen park alanina karsilik esdeger alan ayrilmadigi gerekçesi ile mevcut imar plani kosullarinin devamina komisyonumuzca oy birligi ile karar verilmistir. Is bu raporumuz hakkinda 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere Büyüksehir Belediye Meclisine arz ederiz.

Karar: Kusadasi Ilçesi Türkmen Mahallesi 1802 ada 1 parselin batisindaki park alaninda trafo alani belirlenmesi amaçli UIP-13182,112 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:138

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Kusadasi Ilçesi, Türkmen Mahallesi, 18L-I paftada, 1936 ada 4 parselin kuzeyinde tescil harici alanda, yatay:29000-29100, düsey:30800-30900 koordinatlari arasinda yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda yaklasik 877 m² yüzölçümüne sahip park alani kullaniminda 5x10m ebatlarinda trafo alani belirlenmesi amaçli UIP-13182,114 plan islem numarali, 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi Kusadasi Belediye Meclisi'nin 05.02.2019 tarihli ve 301-05/68 sayili karari ile uygun bulunarak Kusadasi Belediye Baskanligi’nin 11.02.2019 tarihli ve E.647/3585 sayili yazisi ile Büyüksehir Belediyesine sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. UIP-13182,114 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifinde; Planli Alanlar Imar Yönetmeligi'nin 19. maddesine iliskin Danistay 6.Dairesinin YD karari bulundugu ve küçültülen park alanina karsilik esdeger alan ayrilmadigi gerekçesi ile mevcut imar plani kosullarinin devamina komisyonumuzca oy birligi ile karar verilmistir. Is bu raporumuz hakkinda 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere Büyüksehir Belediye Meclisine arz ederiz.

Karar: Kusadasi Ilçesi Türkmen Mahallesi 1936 ada 4 parselin kuzeyindeki park alaninda trafo alani belirlenmesi amaçli UIP-13182,114 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:139

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Kusadasi Ilçesi, Davutlar Mahallesi, 29L-IIIC paftada, 704 ada 1 parselin batisinda tescil harici alanda yaklasik 46 m² büyüklügünde, yatay:15300-15400, düsey:31200-31300 koordinatlari arasinda, yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda yaklasik 468 m² yüz ölçümüne sahip park alaninda trafo alani belirlenmesine iliskin UIP-13405,19 plan islem numarali, 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi Kusadasi Belediye Meclisi'nin 05.02.2019 tarihli ve 301-05/75 sayili karari ile uygun bulunarak Kusadasi Belediye Baskanligi’nin 11.02.2019 tarihli ve E.640/3545 sayili yazisi ile Büyüksehir Belediyesine sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. UIP-13405,19 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifinde; Planli Alanlar Imar Yönetmeligi'nin 19. maddesine iliskin Danistay 6.Dairesinin YD karari bulundugu ve küçültülen park alanina karsilik esdeger alan ayrilmadigi gerekçesi ile mevcut imar plani kosullarinin devamina komisyonumuzca oybirligi ile karar verilmistir. Is bu raporumuz hakkinda 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere Büyüksehir Belediye Meclisine arz ederiz.

Karar: Kusadasi Ilçesi Davutlar Mahallesi 704 ada 1 parselin batisindaki park alaninda trafo alani belirlenmesi amaçli UIP-13405,19 plan islem numarali, 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:140

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Kusadasi Ilçesi, Türkmen Mahallesi 20K-III paftada 2100 ada 109 parselin kuzeyinde park alaninda trafo alani belirlenmesine iliskin hazirlanan UIP-13182,113 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi Kusadasi Belediye Meclisi’nin 05.02.2019 tarihli ve 69 sayili karari ile uygun görülmüs ve onaylanmak üzere 11.02.2019 tarihli ve 3587 sayili yazi ile Büyüksehir Belediyesine sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. UIP-13182,113 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifinde; Planli Alanlar Imar Yönetmeligi'nin 19. maddesine iliskin Danistay 6.Dairesinin YD karari bulundugu ve küçültülen park alanina karsilik esdeger alan ayrilmadigi gerekçesi ile mevcut imar plani kosullarinin devamina komisyonumuzca oy birligi ile karar verilmistir. Is bu raporumuz hakkinda 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere Büyüksehir Belediye Meclisine arz ederiz.

Karar: Kusadasi Ilçesi Türkmen Mahallesi 2100 ada 109 parselin kuzeyindeki park alaninda trafo alani belirlenmesi amaçli 13182,113 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:141

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Kusadasi Ilçesi, Türkmen Mahallesi, konut alani kullanimindaki 1721 ada 1 numarali parselin güneybatisinda yaklasik 23.6m2 trafo alani belirlenmesine iliskin hazirlanan UIP-13182,111 plan islem numarali, 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi, Kusadasi Belediye Meclisi’nin 05.02.2019 tarihli ve 71 sayili karari ile uygun görülmüs ve onaylanmak üzere 11.02.2019 tarihli ve 3589 sayili yazi ile Büyüksehir Belediyesine sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. UIP-13182,111 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi komisyonumuzca oybirligi ile uygun bulunmustur. Is bu raporumuz hakkinda; 3194 sayili Imar Kanunu’nun 8/b ve 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanununun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere Büyüksehir Belediye Meclisine arz ederiz. 

Karar: Kusadasi Ilçesi Türkmen Mahallesi 1721 ada 1 nolu parselin güneybatisinda konut alaninda trafo alani belirlenmesi amaçli hazirlanan UIP-13182,111 plan islem numarali, 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:142

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Kusadasi Ilçesi, Davutlar Mahallesi, 29L-ID paftada, 123 ada 1 parselin kuzeyinde tescil harici alanda, yatay: 16200-16300, düsey: 29100-29200 koordinatlari arasinda yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda yaklasik 1264 m² yüzölçümüne sahip park alani kullaniminda 109 m²’lik trafo alani belirlenmesi amaçli UIP-13405,18 plan islem numarali, 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi Kusadasi Belediye Meclisi'nin 05.02.2019 tarihli ve 301-05/76 sayili karari ile uygun bulunarak Kusadasi Belediye Baskanligi’nin 11.02.2019 tarihli ve E.641/3546 sayili yazisi ile 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu uyarinca degerlendirilmek üzere Büyüksehir Belediyemize sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. UIP-13405,18 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifinde; Planli Alanlar Imar Yönetmeligi'nin 19. maddesine iliskin Danistay 6.Dairesinin YD karari bulundugu ve küçültülen park alanina karsilik esdeger alan ayrilmadigi gerekçesi ile mevcut imar plani kosullarinin devamina komisyonumuzca oy birligi ile karar verilmistir. Is bu raporumuz hakkinda 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere Büyüksehir Belediye Meclisine arz ederiz.

Karar: Kusadasi Ilçesi Davutlar Mahallesi 123 ada 1 parselin kuzeyindeki park alaninda trafo alani belirlenmesi amaçli UIP-13405,18 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:143

Komisyon Görüsü: Ilimiz Sultanhisar Ilçesi Beseylül Mahallesinde Büyüksehir Belediyesi mülkiyetinde bulunan 330 ada 1 parseldeki spor tesisinin enerji ihtiyacini gidermek üzere gerek duyulan trafo alani saglanmasi amaci ile hazirlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. UIP-766,13 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi komisyonumuzca oy birligi ile uygun bulunmustur. Is bu raporumuz hakkinda 3194 sayili Imar Kanunu’nun 8/b maddesi ve 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/c maddesi uyarinca karar alinmak üzere Büyüksehir Belediye Meclisine arz ederiz.

Karar: Sultanhisar Ilçesi, Beseylül Mahallesi 330 ada 1 parselde trafo alani belirlenmesi amaçli UIP-766,13 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:144

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Kusadasi Ilçesi Idareciler Sitesine iliskin talep edilen plan degisikligi teklifini reddeden Kusadasi Belediye Meclisinin 01.11.2016 tarihli ve 393 sayili karari ile bu karari uygun bulan Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 12.01.2017 tarihli ve 16 sayili kararinin iptali amaciyla, Aydin 1. Idare Mahkemesinde görülen 2017/944 E. numarali iptal davasina iliskin, Aydin 1. Idare Mahkemesi’nin 15.11.2018 tarihli ve 2018/1272 sayili karari ile dava konusu islem iptal edilmistir. Mahkeme karari dogrultusunda ilçe belediye meclisi kararinin iptaline iliskin Kusadasi Belediye Meclisi’nin 04.03.2019 tarihli ve 301.05/87 sayili karari Kusadasi Belediye Baskanligi’nin 11.03.2019 tarihli ve 5892 sayili yazisi ile Büyüksehir Belediyesine sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. 2577 Sayili Kanun geregi Aydin 1. Idare Mahkemesi’nin 15.11.2018 tarihli ve 2018/1272 sayili karari uyarinca Kusadasi Belediye Meclisinin 01.11.2016 tarihli ve 393 sayili kararinin iptal edildigi Kusadasi Belediye Meclisinin 04.03.2019 tarihli ve 301.05/87 sayili karari komisyonumuzca oybirligi ile uygun bulunmustur. Is bu raporumuz hakkinda karar alinmak üzere Büyüksehir Belediye Meclisine arz ederiz.

Karar: Kusadasi Ilçesi Idareciler Sitesine iliskin 2577 Sayili Kanun geregi Aydin 1. Idare Mahkemesi’nin 15.11.2018 tarihli ve 2018/1272 sayili karari uyarinca Kusadasi Belediye Meclisinin 01.11.2016 tarihli ve 393 sayili kararinin iptal edildigi Kusadasi Belediye Meclisinin 04.03.2019 tarihli ve 87 sayili  karari ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:145

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Kusadasi Ilçesi, Türkmen Mahallesi 961 ada 3 parselde kayitli 5307,69m2 yüzölçümlü parselin turizm tesis alanlari (otel – motel – tatil köyü) kullaniminin ticaret alani kullanimina dönüstürülmesine iliskin NIP-3266,45 plan islem numarali 1/5000 ölçekli nazim imar plani degisikligi Aydin Büyüksehir Belediye Meclisi’nin 14.02.2019 tarih ve 62 sayili karari ile uygun bulunmus, 28.02.2019 – 29.03.2019 tarihleri arasinda askiya çikarilmis, aski süresi içerisinde 05.03.2019 tarihinde parsel maliki sirket adina yönetim kurulu baskani tarafindan itiraz Büyüksehir Belediyesine sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. Aydin Büyüksehir Belediye Meclisi’nin 14.02.2019 tarih ve 62 sayili karari ile onaylanan NIP-3266,45 plan islem numarali 1/5000 ölçekli nazim imar plani degisikligine aski süresi içerisinde yapilan itirazin kabulü ve onayli mevcut nazim imar planinin yürürlükte kalmasi komisyonumuzca oy birligi ile uygun görülmüstür. Is bu raporumuz hakkinda; 3194 sayili Imar Kanunu’nun 8/b ve 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanununun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere Büyüksehir Belediye Meclisine arz ederiz.

Karar: Kusadasi Ilçesi, Türkmen Mahallesi 961 ada 3 parselin turizm tesis alanlari (otel– motel– tatil k.) kullaniminin ticaret alani kullanimina dönüstürülmesine iliskin NIP-3266,45 plan islem numarali 1/5000 ölçekli nazim imar plani degisikligine aski süresi içerisinde yapilan itiraz ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:146

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Söke Ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi 997 ada 4, 994 ada 7 ve 8 ile 995 ada 9 ve 10 parsellerin Sanayi Alanindan Ticaret+Turizm (TICT) kullanimina dönüstürülmesi amaçli hazirlanan UIP:887,77 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligine aski süresi içerisinde yapilan 4 itiraz Söke Belediye Meclisinin 01.03.2019 tarih ve 2019/3-44 sayili karari ile degerlendirilip, 11.03.2019 tarihli ve E.73905 sayili Söke Belediye Baskanligi yazisi ile 5216 sayili Kanun kapsaminda degerlendirilmek üzere Büyüksehir Belediyemize sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. UIP-887,77 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikliginde Emsal:0.40 plan sarti Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan tadilen kabul edildiginden yapilan itiraz komisyonumuzca oybirligi ile uygun görülmemistir. Is bu raporumuz hakkinda 3194 sayili Imar Kanunu’nun 8/b maddesi ve 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere Büyüksehir Belediye Meclisine arz ederiz.

Karar: Söke Ilçesi Cumhuriyet Mahallesi 997 ada 4 parsel, 994 ada 7 ve 8 parsel ile 995 ada 9 ve 10 parsellerin Sanayi Alanindan Ticaret + Turizm (TICT) kullanimina dönüstürülmesi amaçli UIP:887,77 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligine aski süresi içerisinde yapilan itiraz ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:147

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Efeler Ilçesi, Sevketiye Mahallesinde daha önce onaylanmis alt ölçekli planlara göre 1/25000 ölçekli nazim imar planinda da belirlenmis olan Saglik Tesis Alaninin (Sehir Hastanesi) 1/25000 ölçekli nazim imar planinda öngörülen birinci derece kent içi yol ile kismen bölünmüs oldugundan yolun güzergahinin degistirilmesi için Saglik Il Müdürlügünce hazirlanan NIP:34676,5 plan islem numarali 1/25000 ölçekli nazim imar plani degisikligi teklifi onaylanmak üzere Büyüksehir Belediyesine sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. NIP-34676,5 plan islem numarali 1/25000 Aydin Il Bütünü Nazim Imar Plani degisiklik teklifi, hastane alaninin mevcut planlarina göre uygulama yapilabilmesini teminen birinci derece yolun diger saglik tesis alani ile üniversite alaninin güneyine kaydirilmasi komisyonumuzca oybirligi ile uygun görülmüstür. Is bu raporumuz hakkinda; 3194 sayili Imar Kanunu’nun 8/b ve 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar: Efeler Ilçesi Sevketiye Mahallesinde sehir hastanesi ve çevresinde yol güzergâhina iliskin    NIP-34676,5 plan islem numarali 1/25000 ölçekli Aydin Il Bütünü nazim imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:148

Karar: 5018 Sayili Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 41 inci maddesi ve Kamu Idarelerince Hazirlanacak Faaliyet Raporlari Hakkinda Yönetmelik hükümleri geregince hazirlanan Aydin Büyüksehir Belediyesi 2018 Mali Yili Idare Faaliyet Raporunun kabulüne toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

|