AYDIN BÜYÜKŞEHİR'DEN ZEKÂ VE BECERİ OYUNCAKLARI SERGİSİ

Emekli teknik öğretmen Erkan Atalı'nın yıllardır biriktirdiği ve yaptığı çocuk, beceri ve zekâ oyuncakları Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde sergilenmeye başlandı.
Haber Tarihi: 15.01.2019
|

Sergide, Atali'nin uzun arastirmalari sonrasinda ortaya çikardigi 7-8 bin yillik antik oyuncaklardan örnekler de ziyaretçileri bekliyor.

Çalismalarina "Antik dönemden bu yana çocuklar neler yapar, nelerle oynar" sorusuna cevap arayarak basladigini belirten Atali, uzun arastirmalari sonunda antik dönemden günümüze beceri ve zekâ oyuncaklarini ortaya çikardigini ifade etti. 

Atali "8 yil önce yine Vali Yazicioglu Kültür Merkezi'nde oyuncaklarla ilgili bir sergi açmistim. O günden bugüne çocuklarin isteklerine ve ihtiyaca göre oyuncak yapmaya devam ettim. Su anda sekiz ayri yerde müzem var" ifadelerini kullandi. Atali serginin içerigini ise "Bu sergide, uzun arastirmalar sonunda ortaya çikardigim antik dönemden günümüze çocuklarin oynadigi oyuncaklardan, beceri ve zekâ oyunlarindan belirli sayida örnek bulunuyor. Sergide yine 7 -8 bin yillik beceri oyuncaklari ve zekâ oyuncaklari da yer aliyor" sözleriyle açikladi.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'nun kendisine her türlü destegi verdigini söyleyen Atali, "Baskanimiz Özlem Çerçioglu zekâ oyunlarina ve oyuncaklarina sahip çikarak Yüksel Yalova Kültür Merkezi'nde bir müze açilmasina yardimci oldu. Simdi çocuklarimiz bu kültür merkezimizde bu oyuncaklarla oynuyor. Baskanimizin destegi sayesinde sergimiz bugünkü durumuna kadar gelebildi. Kendisine çok tesekkür ediyorum" dedi.

Çocuklarin dokunup çözebilecekleri birbirinden ilginç zekâ oyuncaklarinin yer aldigi sergi 19 Ocak'a kadar Vali Yazicioglu Kültür Merkezi'nde görülebilir.

|