SERÇİN'DE TURİZM AYDIN BÜYÜKŞEHİR'LE GELİŞİYOR

Aydın'ın turizm potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen projelerle birçok bölgenin bilinirliği ve turizm potansiyeli artıyor.
Haber Tarihi: 15.01.2019
|

Aydin'in en güzel ve el degmemis dogal hayat alanlarindan birisi olan Serçin'de Büyüksehir Belediyesi tarafindan açilan Serçin Ekoturizm Merkezi'yle birlikte bölgedeki turizm gelismeye basladi.

Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan tanitimlar ve açilan ekoturizm merkezinden sonra bilinirligi artmaya baslayan Serçin Mahallesi'nde ilk restoran Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu tarafindan açildi. Açilista konusan baskan Çerçioglu "Büyüksehir Belediyesi olarak ekoturizmi canlandirmak için Serçin gibi birçok bölgeye yatirimlar yaptik. Burada açtigimiz ekoturizm merkezimizden sonra bu bölgemiz ciddi anlamda turist almaya basladi. Buradaki temel amacimiz bu çok özel bölgeyi tüm Türkiye'ye ve dünyaya tanitmak. Serçin biz yatirim yapana kadar ihmal edilmis bir bölgeydi" diye konustu.

Büyüksehir Belediyesi'nin Serçin'e yatirimlarinin devam edeceginin altini çizen baskan Çerçioglu "Bu bölge özellikle benim çok ilgilendigim ve çok sevdigim bir bölge. Bunlar bu bölgenin tanitimiyla ilgili attigimiz ilk adimlar. Nasil Arapapisti'yi tüm dünyanin bildigi bir yer haline getirdiysek Serçin'i de sizlerin destegiyle yine ayni sekilde çok bilinen bir yer haline getirecegiz. Buraya bir yil sonra, simdiye kadar gelenlerin en az on kati ziyaretçi gelecek. Bu isletmeyi açan Süleyman Bey'e isletmesinin hayirli, ugurlu olmasini diliyorum" dedi.

Serçin'e yaptigi yatirimlar için baskan Çerçioglu'na tesekkür eden isletme sahibi Süleyman Göktepe ise "Özlem Baskan buradaki ekoturizm merkezini açtiktan sonra Serçin'in ziyaretçi sayisi artti. Fakat oturmak, kahvalti ve yemek yemek için bir yer yoktu. Bu mekâni da baskanimizin sayesinde açtik" ifadelerini kullandi.

Açilis törenine baskan Çerçioglu'nun yani sira CHP Aydin Il Baskani Ali Çankir, CHP Söke Belediye Baskan adayi Levent Tuncel, CHP Söke Ilçe Baskani Hüseyin Akkaya, Serçin Mahallesi Muhtari Mustafa Çay ve çok sayida davetli katildi.

|