BÜYÜKŞEHİRDEN KARNE ŞENLİĞİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi çocukların okul stresinden uzaklaşmaları, ara tatili gönüllerince eğlenerek geçirebilmeleri için karne şenliği düzenliyor.
Haber Tarihi: 18.01.2019
|

Aydinli çocuklar karne senliginde "Süper Kahraman Pak Çocuk" oyunuyla, dünya klasigi masallarin tiyatro oyunlariyla, buz pateniyle ve Baris Manço'nun hatirlanacagi "Adam Olacak Çocuk"la bulusacak.

Aydin'in ilçelerinde turneye devam eden Aydin Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu, sömestir tatilinde de çocuklari tiyatroyla bir araya getirecek. Tiyatro Senligi kapsaminda, simdiye kadar binlerce Aydinli çocugun izledigi "Süper Kahraman Pak Çocuk" oyunu, turneyle ilçelerde çocuklari misafir edecek. Çocuklarin ücretsiz izleyebilecekleri oyun 22 Ocak Sali günü saat 15'te Didim'de, 25 Ocak Cuma günü saat 14'te Çine'de, 26 Ocak Cumartesi günü saat 14'te Sultanhisar Atça'da, 28 Ocak Pazartesi günü de saat 14'te Sultanhisar'da sahnelenecek.

Bunun yani sira Sükran Güngör-Yildiz Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda da dünya klasigi masallarin tiyatro oyunlari çocuklari bekliyor olacak. 20 Ocak Pazar günü "Pinokyo" oyunu saat 14'te ve 16'da çocuklarla bulusacak. "Hansel ve Gretel" oyunu 21 Ocak Pazartesi günü saat 15'te ve 18.30'da, "Bremen Mizikacilari" 23 Ocak Çarsamba günü saat 14'te ve 16'da, "Troller" oyunu 26 Ocak Cumartesi günü saat 13'te ve 15'te, "Süper Kahraman Pak Çocuk" oyunu da 27 Ocak Pazar ve 30 Ocak Çarsamba günü saat 14'te çocuklar için sahnelenecek.

Oyunlari izlemek için ücretsiz biletler Vali Yazicioglu Kültür Merkezi'nden temin edilebilir.
 

"Adam Olacak Çocuklar" sahneye

Aydin Büyüksehir Belediyesi Türkiye'nin en sevilen sanatçilarindan olan Baris Manço'yu da unutmadi. Geçen yillarda da canlandirilan Baris Manço'nun efsane televizyon programi "Adam Olacak Çocuk" ilçelerde "Karne Senligi" kapsaminda çocuklarla bulusacak.  Aydin Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari egitmeni Efe Dumanci'nin sahneye çikacagi etkinlikte çocuklar sorulan sorulara kendilerince cevaplar verip keyifli zaman geçirecek. Etkinlikte ayrica sanatçinin en sevilen sarkilari seslendirilecek. Etkinlik yarin (19 Ocak Cumartesi) Sultanhisar Atça'da, 21 Ocak Pazartesi günü Sultanhisar'da, 22 Ocak Sali günü Didim'de, 24 Ocak Persembe günü Koçarli'da, 28 Ocak Pazartesi günü Çine'de, 29 Ocak Sali günü Karacasu'da, 30 Ocak Çarsamba günü Bozdogan'da gerçeklestirilecek.

Sevilen sanatçi Baris Manço, aramizdan ayrilisinin 20. yildönümünde 1 Subat'ta Efeler'de Sükran Güngör Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda çocuklarla birlikte anilacak. Anma etkinligi geçen yillarda oldugu gibi yine sanatçinin en deger verdigi "Adam Olacak Çocuk"larla yapilacak. "Adam Olacak Çocuk" etkiliklerinin tamami saat 19.30'da baslayacak.

 

Patenler büyüksehirden

Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan Efeler Atatürk Kent Meydani'nda ve Söke'de Ugur Mumcu Parki'nda açilacak olan sentetik buz pistiyle de yarindan itibaren çocuklar bir hafta boyunca 10-18 saatleri arasinda paten yapmanin keyfini çikaracak. Çocuklara ara tatil hediyesi olan pistlerde paten ayakkabilari da Büyüksehir Belediyesi tarafindan saglanacak. 

|