Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı I. Birleşim Meclis Karar Özetleri

AYDIN BÜYÜKSEHIR BELEDIYE MECLISI ARALIK AYI 11.12.2018

TARIHLI I. BIRLESIM MECLIS KARAR ÖZETLERI

Karar No: 452

Karar: Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 19.11.2018 tarihli Kasim ayi toplantisinin III. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No: 453

Karar: Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 19.11.2018 tarih ve 437 sayili kararinda Bütçe Kararnamesinin 3 üncü maddesinde yer alan Ocak-Nisan ifadesi sehven hatali yazildigindan Bütçe Kararnamesinin 3 üncü maddesinin “Madde 3- Emlak Vergileri ve Ilan Reklam Vergileri Mayis-Kasim aylarinda iki taksit olarak tahsil edilmektedir.” olarak düzeltilmesine ve 19.11.2018 tarih 437 sayili meclis kararinin bu sekilde tashih edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No: 454

Karar: 5620 Sayili Kanunun Geçici 1. maddesinin 2. fikrasi ile Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro Ilke ve Standartlarina Dair Yönetmeligin 24’ncü maddesi geregince 1 adet geçici isçinin 2019 yilinda 12 ay süre ile çalistirilmasini teminen hazirlanan Vize Cetvelleri’nin vize edilmesine ve 5620 sayili Kanunun 3. Maddesi geregince 2019 yilinda Büyüksehir Belediyemiz norm kadro standartlari cetvelinde belirlenen memur norm kadro toplam sayisinin yüzde yirmisi oranini geçmeyecek sayida geçici isçi çalistirilmasi için Büyüksehir Belediye Baskanina yetki verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No: 455

Karar: Mülkiyeti Belediyemize ait Sultanhisar Ilçesi, Atça Mahallesi, 621 ada, 22 parsel numarali, 22,21 m² yüzölçümlü ve Trafo Binasi vasifli tasinmazin mülkiyetinin 6446 sayili Elektrik Piyasasi Kanunu ve bu kanuna istinaden çikarilan Elektrik Piyasasi Baglanti ve Sistem Kullanim Yönetmeliginin 37. maddesi ile ayni kanun ve yönetmelik hükümlerine göre düzenlenen 29.11.2017 tarih 54381 sayili Tesis Sözlesmesinin 9. maddesi uyarinca TEDAS Genel Müdürlügüne bedelsiz olarak devredilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No: 456

Karar: Efeler Ilçesi Ilicabasi Mahallesi Riskli Alana iliskin, “Kentsel Dönüsüm Uygulama Proje Hizmeti, Proje Yönetim Hizmetleri, Gayrimenkul Degerlendirmeler, Kentsel Dönüsüm Proje Hazirlama, Hak Sahipleri Ile Sözlesme Hazirlama” isi kapsaminda tüm hak sahipleri ile idaremiz adina imzalanacak tüm hukuki belgeler (muvaffakatname-sözlesme-protokol vb.) düzenlenmesine ve muvaffakatname-sözlesme-protokolün imzalanmasi için Büyüksehir Belediye Baskanina yetki verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No: 457

Karar: 22.02.2007 tarih ve 26442 sayili Resmi Gazetede yayimlanarak yürürlüge giren, Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro Ilke ve Standartlarina Dair Yönetmeligin 10.maddesi geregi 1 adet “Daire Baskani” kadrosunun ihdas edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No: 458

Karar: Germencik Ilçesi Ortaklar Mahallesi 7 Eylül (Naipli) Caddesi No:148 adresinde ve tapunun 320 ada 57 parsel numarasinda 7.152,05 m² yüzölçümlü tasinmaz üzerinde bulunan Sosyal Tesisin isletilmesinden elde edilecek vergi sonrasi net karin %50 'sinin takip eden yilin ilk üç ayinda Büyüksehir Belediyemiz hesaplarina aktarilmasi kaydiyla, 10 yil süre ile Belediyemize ait AYBEL Insaat Organizasyon Spor Hizmetleri Temizlik Gida Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketine isletmesinin devredilmesine toplantiya katilan üyelerin oyçoklugu ile karar verildi.