BAŞKAN ÇERÇİOĞLU ENGELLİ VATANDAŞLARI BİR ARAYA GETİRDİ

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için düzenlenen etkinlikle engelli vatandaşlarla bir araya geldi.
Haber Tarihi: 03.12.2018
|

Aydin'in tüm ilçelerinden engelli vatandaslarin katildigi yemekte, baskan Çerçioglu tarafindan fiziksel engelli vatandaslara tekerlekli sandalye ile görme engelli vatandaslara da beyaz baston verildi.

Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan Dünya Engelliler Günü için düzenlenen etkinlikler, Aydin'in çesitli ilçelerinden gelen engelli derneklerinin Atatürk Kent Meydani'ndaki Atatürk Aniti'na çelenk koymasiyla basladi. Daha sonra Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan Turistik Park'ta düzenlenen yemege Aydin'in ilçelerinden gelen yüzlerce engelli vatandas ile aileleri katildi.

 

Baskan Çerçioglu: Engelsiz Aydin'i sizlerle ortaya çikardik

Düzenlenen yemekte bir konusma yapan baskan Çerçioglu, paylasmak için engelin olmadiginin altini çizerken "Sizlerin hayatini kolaylastiracak her konuyu görüsmek için Aydin'daki engelli derneklerinin baskanlari ve yöneticileriyle bir araya geliyoruz. Belediye baskani oldugum 9,5 yil süresince sizlere elimizden gelen bütün destegi verdik ve bu destegi vermeye devam edecegiz. Sizlerin fikirleri olmasaydi sizlere 'engelsiz bir Aydin' ortaya çikarmakta çok zorlanirdik. 17 ilçemizin tamaminda sizlere yönelik hizmetlerimiz devam edecek" diye konustu.

 

'Baskan Çerçioglu hep yanimizda'

Yemekte bir konusma yapan Alti Nokta Körler Dernegi Genel Baskan Yardimcisi ve Aydin Sube Baskani Bayram Özen "Böylesi bir günde tekrar bir araya getiren Büyüksehir Belediye Baskanimizi Özlem Çerçioglu'na sahsim, dernegim ve engelli camiasi adina çok tesekkür ediyorum. 2009 yilindan bu yana en küçük bir sikintimizi dahi kendi sikintisiymis gibi gören ve hemen çözen bir belediye baskanimiz var. Kendisinden Allah razi olsun, iyi ki var. Ilk göreve geldiginde olusturdugu, biz engelli derneklerinin yöneticilerinin de içinde bulundugu Engelliler Komisyonu'nu kurarak herkes için esit ve erisilebilir bir Aydin'i ortaya çikardi. Kadin bir belediye baskanimiz var, anaç ruhlu bir belediye baskanimiz var. Bu, biz engelli camiasi için büyük bir avantaj sagliyor" diye konustu.

 

Baskan Çerçioglu beyaz baston ve tekerlekli sandalye dagitti

Yemekte Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu tarafindan engelli vatandaslara tekerlekli sandalye ve beyaz baston takdim edilirken engelli vatandaslar baskan Çerçioglu'na kendilerini unutmadiklari için tesekkür ettiler. 

Kusadasi Görme Engelliler Dayanisma ve Spor Dernegi Baskani Mehmet Mevlüt Çeliker ise baskan Çerçioglu'na düzenlenen dayanisma yemegi için "Bizleri kuru bir mesajla hatirlamak yerine bir araya getiren bir etkinlik düzenlediginiz için çok tesekkür ederiz. Kendimizi çok degerli hissettik" sözleriyle tesekkür etti.

|