SAKIZ KOÇLARININ VERİMİ ÜRETİCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamında Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Koçarlı'daki çiftlikte yetiştirilip geçen yıl ocak ayında dağıtılmaya başlanan sakız koçlarının ve koçların dahil edildiği sürülerin durumları Büyükşehir Belediyesi veteriner hekimleri tarafından kontrol edildi.
Haber Tarihi: 08.10.2018
|

Sakiz koçlarinin sürülerine katilmasiyla birlikte ikiz dogum oraninin arttigini söyleyen üreticilerin yüzü gülüyor.

Sakiz koçlarinin ilk yavrularinin dünyaya gelmeye baslamasiyla birlikte baslanan üretici ziyaretlerinde hem dagitilan koçlarin durumlari kontrol edildi hem de üreticilerin talepleri dinlendi.

 

Üreticiler Baskan Çerçioglu'na Tesekkür Ediyor

Kaliteli bir koçun fiyatinin yüksek olmasindan dolayi satin alamadiklarini, Büyüksehir Belediyesi'nin yapmis oldugu koç desteginden çok memnun olduklarini belirten üreticiler, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na tesekkür ettiler. Üreticiler, sakiz koçlarinin kuzularina talebin yüksek oldugunu, bunun da satis fiyatina yansiyarak daha fazla kazandirdigini belirttiler.

Kendilerine verilen destekten dolayi çok memnun oldugunu belirten üreticilere ziyaretlerde koyun besleme ve temel hastaliklar hakkinda da bilgi verildi.

2018 basinda Koçarli ilçesinde ikamet eden 20 bas ve üzeri koyuna sahip tüm üreticilerin sakiz koçu talepleri yerine getirilmis, daha sonra destek genisletilerek Aydin'in 17 ilçesindeki üreticilerin koç taleplerini yerine getirilmeye baslanmisti.

 

Baskan Çerçioglu: Deneyimlerimizi paylasmaya haziriz

Üreticilere bol kazançlar dileyen Aydin Büyüksehir Belediye Baskaniz Özlem Çerçioglu "Aydin'da hayvanciligi gelistirmek için uyguladigimiz projelerden birisinin daha meyvelerini almaya basladik. Gördük ki dagittigimiz sakiz koçlarinin verimliligi üreticimize daha fazla kazandiriyor. Hem üreticilerimiz kazaniyor, hem de Türkiye kazaniyor. Biz de bunu gördükçe mutlu oluyoruz" diye konustu.

Büyüksehir Belediyesi'nin çiftliginde yetistirilen sakiz koçlarinin Aydin genelindeki koyunculuk isletmelerine desteklemelerin devam ettigini belirten baskan Çerçioglu "Uyguladigimiz projelerde günü kurtarmayi degil devamliligi esas aliyoruz. Her zaman söyledigim gibi, hayvanciligi gelistirmek için uyguladigimiz birbirinden basarili projelerimizden edindigimiz deneyimi, hayvanciligi gelistirmeye niyeti olan bütün kurumlarla paylasmaya haziriz" diye konustu.

|