BAŞKAN ÇERÇİOĞLU'NA SODEM'DEN 'TARIM' ÖDÜLÜ

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Aydın yöresinde yetiştirile gelmiş yerel tohumların korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla hayata geçirdiği tarım uygulaması olan "Yerel Tohum Projesi" Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) tarafından ödüle değer görüldü.
Haber Tarihi: 13.10.2018
|

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'ndan ödülünü alan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Aydin'da tarim ve hayvanciligi gelistirecek birçok projeye daha imza atmaya devam edeceklerini söyledi.

Seçici kurul tarafindan degerlendirilen ve ilki 2016'da yapilan Yerel Yönetim Ödülleri'nin ikincisi Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanim Sosyal Tesislerinde düzenlendi. CHP’li belediyelerin basarili projelerinin açiklandigi ve bu basarili projeleri uygulayan belediye baskanlarinin ödüllendirildigi SODEM Ödülleri seçici kurulunda Ates Ilyas Bassoy, Cem Seymen, Ercan Karakas, Dr. Erdal Atabek, Faruk Göksu, Fikret Toksöz, Doç. Dr. Gökhan Günaydin, Ibrahim Betil, Prof. Dr. Ilber Ortayli, Doç. Dr. Koray Çaliskan, Prof. Dr. Korel Göymen, Prof. Dr. Mehmet Rifki Aktekin, Melda Onur, Prof. Dr. Murat Barkan, Kadri Gürsel, Pinar Türenç, Ridvan Budak, Selami Öztürk, Seyit Torun, Sunay Akin ve Safak Pavey yer aldi.

SODEM üyesi 96 belediyenin 340 projesinin yaristigi yarismada "Yerel Tohum Projesi"yle "Tarim" alaninda ödüle deger görülen baskan Çerçioglu "Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin projeleri bitmez. Ödül aldigimiz bu yerel tohum projesiyle, nerdeyse binlerce yildir bu topraklarda yetistirilmis ve artik kaybolmaya baslamis meyve ve sebzeleri tekrar yetistirmeye basladik. Dagittigimiz milyonlarca fideyle bu tohumlarin yasatilmasini ve çocuklarimizin da bu meyve ve sebzelerin tadina bakmasinin önünü açtik. Genel Baskanimiza ve projemizi basarili bulup ödüllendiren seçici kurula çok tesekkür ediyorum. En büyük tesekkürü de baginda, bahçesinde, balkonunda bu yerel tohumlara tekrar can veren Aydinli hemsehrilerime ediyorum. Bu ödülü onlar adina aliyorum" diye konustu.

|