AYDIN'A 40 YILDA YAPILAMAYANI 4 YILDA YAPTIK

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Bozdoğan'a yakışan bir tesis inşa etmek için yapılan Bozdoğan Hizmet Binası ve Çok Amaçlı Salonları, düzenlenen törenle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından açıldı.
Haber Tarihi: 01.06.2018
|

Açilis, yagan yagmura ragmen tören alanini dolduran binlerce vatandasin al bayraklarla katilimiyla senlik havasinda gerçeklestirildi.

Açilis törenine CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Aydin Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydin Milletvekili Hüseyin Yildiz, CHP Aydin Il Baskani Ali Çankir basta olmak üzere belediye baskanlari, büyüksehir belediyesi meclis üyeleri, çok sayida sivil toplum örgütünün temsilcileri ve mahalle muhtarlari katildi.

Açilis töreninde "Çagdas, demokratik, laik, Türkiye'nin aydinlik yüzünü temsil eden çok degerli Bozdoganlilar hepinizi saygiyla selamliyorum" diyerek Bozdoganlilari selamlayan baskan Çerçioglu "Sizler böyle çaliskan bir belediye baskaniniz oldugu için çok sanslisiniz. Sizlere yeni bir hizmet binasi için söz vermistik. Sizlere daha iyi, hizli ve kaliteli hizmet vermek için insa ettigimiz hizmet binasi Bozdogan'a hayirli, ugurlu olsun" diye konustu.

 

'1.400 kilometre daha yol yapilacak'

Aydin genelinde büyüksehir belediyesinin 1.800 kilometre yol yaptigini söyleyen baskan Çerçioglu, 1.400 kilometre daha yol yapacaklarini söyledi. Bozdogan'a 170 kilometre yol yapildigini belirten baskan Çerçioglu, 1 yil içinde de 145 kilometre daha yol yapilacaginin müjdesini verdi. 

 

'Aydin'da 58 köyün suyu yoktu'

"Eger bir yere geliyorsak mutlaka ya temel atmaya geliriz ya da açilis yapmaya" diyen Çerçioglu, büyüksehir belediyesi olmadan önce Bozdogan'da 13 köyde suyun olmadigini, haftada bir gün su verildigini söyledi. Çerçioglu "Bozdogan'da suyu olmayan 13 köyümüze su getirdik. Çesmelerinden 24 saat su akiyor. Daha da acisi bizden önce Aydin'da 58 köyün suyu yoktu. Su anda o köylerimizde de sularimiz 24 saat akiyor. Yani büyük hizmetler yaptik, yapmaya da devam edecegiz" diye konustu.

 

Aydin'a 1 milyar 160 milyon lira yatirim yapildi

Aydin'a büyüksehir belediyesinin 610 milyon lira, ASKI'nin 550 milyon lira, toplam 1 milyar 160 milyon lira yatirim yapildigini söyleyen baskan Çerçioglu "Aydin'a 40 yilda yapilamayan hizmetleri biz 4 yilda yaptik. Sizler bizi desteklediginiz sürece yapmaya da devam edecegiz" diye konustu.

|