AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NÂZIM HİKMET'İ ANDI

Türkiye'nin yetiştirdiği evrensel şairlerden Nâzım Hikmet, aramızdan ayrılışının 55. yıldönümünde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bir programla anıldı.
Haber Tarihi: 04.06.2018
|

Gecede Kürsat Basar ile Soner Olgun ve orkestrasi, Nâzim Hikmet'in siirlerini okudu ve Nâzim Hikmet'in siirlerinden yapilan sarkilari seslendirdi. Programa katilan binlerce kisi hem hep bir agizdan Nâzim Hikmet'in siirlerini okuyup hem de herkesçe bilinen sarkilari seslendirerek unutulmaz bir gece yasadi.

Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen anma etkinligine CHP Aydin Milletvekili Hüseyin Yildiz, CHP Aydin Il Baskani Ali Çankir, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve binlerce Nâzim dostu katildi.

Anma etkinliginde bir konusma yapan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Nâzim Hikmet'in ölümsüzlügüne vurgu yaparak "Bugün Nâzim Hikmet'in aramizdan ayrildigi gün degildir; bugün, Nâzim Hikmet'in tüm dünya halklarinin aklina, yüregine ve diline mih gibi saplandigi gündür" dedi.

"Nâzim isyanin sesidir; sevdanin, memleket hasretinin yürek yakan ezgisidir. Anadolu'nun ta kendisidir" diyen baskan Çerçioglu, Nâzim'in vatan askini "Âsiktir bu topraklara, bu topraklarinin vefali insanlarina. Bundandir, 'Bu memleket bizim' diye haykirmasi" sözleriyle anlatti.

Vatan hasreti çeken usta sairi memleketinin bir baska kösesi Aydin'da 2009'dan bu yana düzenledikleri programlarla andiklarini söyleyen baskan Çerçioglu, "Yegâne ümididir, 'Bir agaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardesçe yasamak.' Seni Anadolu'nun bir köyünde bir çinar agacinin altina gömemedik. Ama biliyoruz ki isiklar içinde, siirlerle uyuyorsun 'Mavi gözlü dev' diye konustu. Usta sairin memleket hasretinde bile ümidini kaybetmedigini söyleyen baskan Çerçioglu, onun su dizeleriyle gelecege umutla bakmak gerektigini belirtti: "En güzel günlerimiz henüz yasamadiklarimizdir."

Kürsat Basar ile Soner Olgun Aydinlilara unutulmaz bir anma gecesi yasatirken gecede "Kuvayi Milliye Destani"ndan"Mavi Liman"a, "Bu Memleket Bizim"den"Karli Kayin Ormani"na birçok sarki ve siir seslendirildi. Memleket sevdasinin dile geldigi "Gençlik Marsi"nin, "10. Yil Marsi"nin da okundugu gece hep bir agizdan okunan "Izmir Marsi"yla son buldu. 

|